La Universitatea "Ovidius", se dezbat implicațiile zilei de 14 noiembrie

165
1
La Universitatea

Articole recomandate

Data de 14 noiembrie se înscrie în patrimoniul momentelor fundamentale din existența României moderne. La 14 no-iembrie 1878, autoritățile civile și militare românești au intrat în Dobrogea, urmare a participării României la Războiul de Independență și a hotărârilor Congresului de Pace de la Berlin. Era a doua etapă - revenirea Dobrogei la statul român - din drumul către reconstrucție națională, început la 24 ianuarie 1859 și încheiat în anul 1918. 


În acest context, astăzi și mâine, vor avea loc acțiuni care vor marca acest eveniment major în destinul provinciei dintre Dunăre și Mare și al locuitorilor săi. În seria acestor manifestări se înscrie și simpozionul științific organizat de către Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" din Con-stanța, astăzi, începând cu ora 11, în Sala Senatului, Campus Corp A. 


Vor fi abordate probleme legate de geopolitica zonei, implicațiile revenirii Dobrogei la statul român, personalitățile care au contribuit la dezvoltarea provinciei. De asemenea, va avea loc vernisajul unei expoziții foto-documentare, pregătită de Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, cuprinzând imagini de epocă și documente fundamentale în procesul de organizare a noii provincii românești.


Comentează știrea

adevar
13 noiembrie 2015
adevar

La trafic de femei?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1454 secunde