La Școala nr. 29, se numără… cuiburile de lăstun și rândunică

347
La Școala nr. 29, se numără… cuiburile de lăstun și rândunică - eleviinumarasursawikipedia-1591717471.jpg

Articole de la același autor

"Nu orice rândunică e rândunică!", spun cei de la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul", care, alături de Societatea Ornitologică Română (SOR), vor desfășura, până pe 15 iulie, o serie de activități. Acestea se vor derula în cadrul programului "Școli Prietenoase cu Natura".

"Elevii noștri din clasa a VI-a C au învățat deja despre principalele diferențe existente între rândunică și lăstunul de casă, metode de numărare a cuiburilor de lăstun de casă și rândunică, raportând online existența acestora în baza națională a celor de la SOR.

Vă invităm, până pe 15 iulie, să participați alături de noi, la raportarea cuiburilor de lăstun de casă sau rândunică prin completarea formularului de pe site-ul școlii", au declarat reprezentanții unității școlare.

Aceștia au precizat că programul anual de monitorizare a cuiburilor de rândunică și lăstun de casă din localități este o activitate științifică ce poate fi derulată de elevi și voluntari de orice vârstă. Activitățile au ca scop evaluarea efectivelor de rândunici și lăstuni de casă și identificarea schimbărilor în populațiile acestora.

Deși este un proiect citizen-science, metoda de lucru este simplă și facilă: se observă cuiburile speciilor țintă vizibile pe clădiri sau pe alte construcții anexe, apoi datele se înregistrează în formularul online. Cuiburile vor fi raportate o singură dată, până pe 15 iulie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Iunie 2020
Stire din Eveniment : Programul RAR Constanța de Rusalii
Pagina a fost generata in 0.4999 secunde