La Muzeul Callatis, prezentarea veșmintelor Greciei antice

2186
La Muzeul Callatis, prezentarea veșmintelor Greciei antice - statuie-1310713758.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 19.30, Muzeul de Arheologie Callatis, împreună cu Primăria din Mangalia și în colaborare cu Studio & S și Casa de modă Natural Mode, desfășoară simpozionul Moda în Grecia antică.

De organizarea acestei manifestări cultural-științifice s-a ocupat muzeograf Liliana Vioiu.

În deschidere, directorul muzeului, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, va vorbi despre întemeierea cetății Callatis și despre evoluția sa ulterioară până la începutul secolului al VII-lea, când a fost definitiv distrusă de popoarele migratoare.

După comunicările științifice, se va desfășura un spectacol de muzică și dansuri grecești, dar și o prezentare de modă, unde cei prezenți vor putea vedea veșminte antice, realizate de Casa de modă Natural Mode, îmbrăcate de tinere prezentatoare de modă.

Frumoasele fete care vor defila sunt: Cristina Radu, Ana Maria Tudor, Bianca Teodoru, Giorgiana Andreea Zidaru, Elodie Tusac și Eda Adil. Ele vor fi machiate și coafate de stiliștii de la Studio & S, la fel ca doamnele și domnișoarele care au trăit în urmă cu peste două milenii la Callatis și în toată Grecia antică. Alături de fete, se va afla și un băiat, Alin Turnea, care va prezenta îmbrăcămintea purtată de bărbați în perioada antică.

Scenografia spectacolului a fost realizată de Monica Tusac, soția edilului Mangaliei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4521 secunde