La Liceul "George Călinescu", activități festive dedicate Zilei Naționale

294
La Liceul

Articole de la același autor

În organizarea catedrelor de istorie și geografie, la Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța a avut loc manifestarea "Împreună ne bucurăm și sărbătorim ziua noastră, a tuturor românilor", activitate ce și-a dorit cunoașterea istoriei României și simbolistica zilei de 1 Decembrie 1918, formarea de valori și atitudini cu caracter civic, sărbătorirea împreună a Zilei Naționale, precum și formarea și dezvoltarea de sentimente patriotice în rândul elevilor.

Folosind diverse metode, precum expuneri, dar și jocul de rol, conversații, problematizări, comparația, observația, lucrul în echipă, profesorii îndrumători i-au antrenat pe elevii claselor a V-a, a VI-A, a IX-a D, a XI-a B, a XI-a D și a XII-a D în pregătirea unui adevărat spectacol oferit colegilor lor.

Momentele prezentate i-au încântat pe spectatori prin originalitate și diversitate, plecând de la filmul "România este o lume, nu este o țară", realizat de eleva Camelia Cufioti, (coordonator, prof. Eugenia Crăciun), și continuând cu recitalul de poezie "Țara mea", susținut de eleva Maria Mărăndoiu (prof. Marina Cușa), prezentările Power Point "Cadrul demografic și economic al României după 1918" (Alina Bianca Stănescu, coord. prof. Emel Derviș), "România frumoasă - țara cu care mă mândresc" (Elena Ilie, Valentina Trifu, coord. prof. Iulia Bulacu), "Clopotul reîntregirii" (Alina Bianca Stănescu, coord. prof. Loredana Bugan), "În limba ta" (Berna Gucer, coord. prof. Loredana Bugan).

Au urmat momentele artistice reprezentate de sceneta "Țările Române", creată și interpretată de elevii clasei a IX-a D (coord. prof. Loredana Bugan) și cântecele patriotice interpretate de corul școlii, coordonat de prof. Mirela Georgescu.

"Ca în fiecare an, Liceul «Călinescu» marchează în mod festiv Ziua Națională a României. Elevii noștri au astfel prilejul să sărbătorească și să dea glas sentimentelor lor", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Harap Alb" povestit  de Trupa Suflețel
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Stand up comedy  de calitate
Pagina a fost generata in 2.0133 secunde