La Liceul "G. Călinescu", se strâng roadele unui proiect inedit

201
La Liceul

Articole de la același autor

În organizarea HANBAN, recent, a avut loc Concursul Național de Limba Chineză "Podul Chinezesc" pentru elevi, ediția 2015, organizat de Institutul Confucius din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, împreună cu Ambasada Chinei în România, eveniment găzduit de sala festivă a Bibliotecii Astra din Sibiu.

La secțiunea dedicată elevilor, faza națională, au participat 22 de elevi iubitori ai limbii chineze, calificați în etapa desfășurată în aprilie, care au fost supuși la trei probe: discurs în limba chineză, chestionar de civilizație chineză și proba practică.

Constanța a fost reprezentată de două eleve de la Liceul Teoretic "G. Călinescu", îndrumate de profesoara Yuqin Wang, de la Clasa Confucius: Cristina-Valeria Matei, clasată pe locul 2, și Georgiana Cozma, care a luat premiul 3. Pe lângă discursul și răspunsurile despre China, juriul a apreciat în mod deosebit prestația artistică a celor două eleve, îmbrăcate în costume tradiționale. Cristina a interpretat un cântec chinezesc, iar Georgiana a făcut o demonstrație de Taiji quan, una dintre cele mai eficiente arte marțiale interne.

Reamintim că, la acest liceu, se studiază și limba chineză, în regim de o oră pe săptămână, opțional, cu profesoara Yuqin Wan, începând de la 1 noiembrie 2014.

"Ne bucurăm că proiectul început în toamnă a dat roade atât de frumoase. Avem mulți elevi care studiază chineza cu entuziasm, inclusiv elevi de gimnaziu. Aceste rezultate arată că vom perpetua și în anul școlar viitor această experiență la liceu", a declarat prof. Elena Crăcea, directorul instituției. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3734 secunde