Klaus Iohannis: Dacă se întâmplă să avem foarte multe cazuri vom amâna începerea anului școlar

211
Klaus Iohannis: Dacă se întâmplă să avem foarte multe cazuri vom amâna începerea anului școlar - e4njgm6ipbaibjj3vfi77yqkwa-1596635012.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în cazul în care în preajma datei de 14 septembrie vor exista foarte multe cazuri de COVID-19, va fi amânată începerea anului școlar, informează Agerpres.ro.


"Din păcate, știm foarte bine ce s-a întâmplat. În Parlament, PSD a tras de timp și s-a creat un vid legislativ pe legea carantinării, săptămâni în care mii de oameni bolnavi, pur și simplu, au ieșit din spital, s-au dus acasă, s-au dus în comunitate și boala s-a răspândit. Acum, trebuie să revenim cât se poate de repede la normalitate. Nu știe nimeni cum va evolua pandemia. Noi calculăm acum un scenariu în care nu va fi considerabil mai rău decât acum și școala începe pe 14 septembrie. Dacă, totuși, se întâmplă să avem foarte multe cazuri atunci când ar trebui să înceapă școala, evident că vom amâna începerea anului școlar, dar numai atunci când specialiștii Ministerul Sănătății ne spun că 'acum nu se mai poate' sau 'acum se poate'", a explicat șeful statului, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni.


El a precizat că decizia va fi luată în preajma datei de 14 septembrie. "Până atunci o să ne vedem destul de mult și voi comunica și eu public, de fiecare dată, care sunt șansele reale ca școala să fie amânată. Deocamdată scenariul pe care îl luăm în calcul este că școala începe pe 14 septembrie", a afirmat președintele Iohannis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2558 secunde