Joia folclorului. Să petrecem în stil popular dobrogean!

Ştire online publicată Miercuri, 05 Iunie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Constănțenii sunt așteptați joi, 13 iunie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, la spectacolul folcloric „Sărbători populare dobrogene”. Acesta este organizat de Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”. 


Cu această ocazie, vor urca pe scenă Constantin Enceanu, Mioara Velicu, Marius Brutaru, Elena Plătică, Ionuț Cocoș, dar și Ansamblul Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene”, care s-a înființat în anul 2016, în cadrul Centrului Cultural „Teodor T. Burada”. 


Scopul său principal este acela de a valorifica și promova atât diversitatea folclorului dobrogean, cât și a celui din toate zonele etnofolclorice ale țării. Condusă de prof. dr. Cristian Obrejan, orchestra este alcătuită din 20 membri profesioniști și cuprinde o bogată paletă de instrumente populare tradiționale precum nai, țambal, ocarină, caval, fluier etc. 


Organizatorii spun că repertoriul coregrafic se îmbină armonios cu cel muzical și cuprinde melodii și jocuri populare din diverse zone etnofolclorice ale țării: Dobrogea, Oaș, Muntenia, Moldova, Oltenia, Sibiu, toate prezentate în costume specifice. Deși este un ansamblu înființat relativ recent, acesta a avut privilegiul de a colabora cu nume de marcă ale cântecului popular românesc, precum Elisabeta Turcu Juverdeanu, Petrică Mâțu Stoian, Maria Dragomiroiu, Nineta Popa și mulți alții. (M.Ș.)
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7444 secunde