Jean Constantin, titlu post-mortem de membru de onoare al Uniunii Elene din România

385

Articole de la același autor

Uniunea Elenă din România i-a acordat, în week-end, maestrului Jean Constantin, titlul post-mortem de membru de onoare. Decernarea a avut loc pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", ca un omagiu pentru viața artistică de referință și pentru calitatea sa de reprezentant de seamă al diasporei elene din România. Premiul i-a fost înmânat tatălui cântărețului de muzică grecească Ionuț Galani, Dumi Galani, prieten vechi de-al renumitului actor.

Născut la data de 21 august 1928, la Techirghiol, din mamă de origine greacă și tată român, Jean Constantin și-a început cariera de actor abia la vârsta de aproape 30 de ani. Primul pas a fost făcut în cadrul secției de estradă a Teatrului de Stat "Fantasio" din Constanța, în 1957.

El a fost unul din cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat "maestrul comediei". Printre personajele reprezentate de renumitul actor, se numără cele din seria B.D. (Brigada "Diverse"), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune "Toate pânzele sus" (1976).

De-a lungul timpului, regretatul actor a reușit să-și interpreteze rolurile ca nimeni altul, devenind foarte repede preferatul spectatorilor români, care-i așteptau cu nerăbdare aparițiile pline de haz. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde