Jale la titularizare. Cum au ratat "cu poarta goală" profesorii constănțeni

3288
5

Articole de la același autor

Ieri, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a fost mare fierbere, nu atât pentru inspectorii școlari, cât pentru profesorii constănțeni care au sperat să scape de statutul de suplinitor și să devină titulari pe posturile pe care le-au ocupat anul acesta școlar.

Pentru cele 93 de posturi scoase la repartizare pe perioadă nedeterminată, s-au înscris 99 de candidați, cei mai mulți dintre ei provenind de la învățământul special, respectiv cele două centre de educație incluzivă "Montessori" și "Delfinul".

După cum am aflat de la prof. Alina Codreanu, inspector școlar de specialitate resurse umane, cele mai multe dosare au fost depuse pentru posturile de la învățământul special (13), alte 12 la învățământul preșcolar și tot 12 la învățământul primar și 10 dosare pentru profesor de limba engleză. Întrebată cum va reuși să repartizeze candidații, prof. Codreanu a declarat că are la dispoziție mai multe criterii. "Are prioritate personalul didactic cu definitivat și domiciliul în localitatea unde este unitatea școlară; în al doilea rând, contează nota de la concursul de titularizare", a precizat inspectorul școlar.

Ieri, la un moment dat, în sala de ședințe de la ISJ Constanța, erau mai multe candidate pentru cele cinci posturi din învățământul special: trei de profesor învățător, un profesor itinerant și de sprijin și un profesor psihopedagog. Prof. Ionela Ilie, de la Centrul de educație incluzivă "Delfinul", una dintre candidatele al cărei dosar fusese respins, ne-a declarat că, pentru al doilea an consecutiv, a funcționat cu cerere de suplinire, în ciuda notei bune (9,26) obținute la concursul de titularizare din anul 2013. "Din păcate, nu am îndeplinit specializarea, așa încât va trebui ca și în anul școlar viitor să solicit un post de suplinitor", spunea candidata.

Având în vedere că această concurență s-a înregistrat în special la învățământul special, am vrut să aflăm de la prof. Oana Pahon, inspector școlar, dacă există o "inflație" de absolvenți de psihopedagogie. "E posibil să existe, pentru că din anul 2000 încoace au tot existat absolvenți, dar astăzi (5 mai - n.r.) au fost respinse dosarele pentru că respectivii candidați nu aveau specializarea solicitată, și anume terapie educațională complexă și integrată", ne-a explicat prof. Pahon.

Toate posturile care nu au fost ocupate în ședința publică de ieri urmează a fi scoase la concurs la următoarea titularizare.

Și astăzi, între orele 9,30 și 12,00, se vor mai putea depune contestații, urmând ca joi, 7 mai, ele să fie soluționate în consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța. 

Comentează știrea

1123
6 mai 2015
Trimisi acasa din cauza unor legi interpretabile si care se contrazic

Nu mai scrieti articole in care apar informatii eronate! In primul rand posturile din invatamantul special au fost la CSEI"Delfinul" si la CJRAE, nu la Montessori. In al doilea rand cele trei posturi au fost de: Invatator-Educator/Institutor-Educator/Profesor-Educator. Cea din urma denumire Profesor-Educator poate fi ocupata cu examen de titularizare la specializarea Psihopedagogie Speciala si de aici si multitudinea cadrelor participante. In al treilea rand puteti verifica ca in ultimii doi ani, respectiv 2014,2013 subiectele de examen la cele doua discipline sunt identice iar " inflatia " nu a fost de absolventi de psihopedagogie speciala ci de cadre didactice suplinitoare cu 7,10 ani vechime in sistem.

catalin
6 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

profesor
6 mai 2015
tentativa de jurnalista

Oare cata frustrare ai acumulat in viata, sa ajungi sa scrii subiecte de "jale" despre invatamant? articolele tale contin informatii trunchiate, si mereu cu intentia de a calomnia institutiile de invatamant si/sau profesorii. E clar ca o faci din "pasiune" si te hranesti cu astfel de sentimente vindicative. Oare nu mai ai nici o scapare?

Mimi
7 mai 2015
Dezgust

Distinsă doamnă Anghel, înainte de a scrie un articol, documentați-vă! Sau ați fost chemată-n grabă și nu ați mai avut timp? De când atâta interes pentru învățământ și mai ales pentru cel special?

Ana-Maria
7 mai 2015
253

Cum se face ca sunt posturi pe care s-au titularizat anumite persoane, dar pana de curand nu aveau - posturile -viabiltate de 4 ani? Iar la pretransfer s-au impus unele conditii aberante tocmai pentru a fi titularizate acele persoane?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9624 secunde