Iulia Badea-Guéritée și-a lansat cartea de copii la Constanța

226

Articole de la același autor

Deși nu și-au reluat încă activitatea, elevii Școlii Gimnaziale nr.30 "Gheorghe Țițeica" au revenit, săptămâna aceasta, preț de mai multe minute, pentru o întâlnire de suflet cu jurnalista de origine română Iulia Badea-Guéritée, care trăiește și scrie în Franța, la Courrier International. 


Aceasta a fost invitată, prin intermediul profesorului Sandina Vasile, de la Facultatea de Litere din cadrul Universității "Ovidius", să își prezinte una dintre cărțile apărute recent, "Povești de adormit prințesele". 


Potrivit consilierului de imagine al unității școlare, prof. Veronica-Diana Hagi, lucrarea a izvorât din viața de zi cu zi, mai exact din întrebările inocente și pline de curiozitate ale fiicei sale, Awen. 


Astfel, a precizat aceasta, textele pentru adormit prințesele mai mici sau mai mari ori prinții pasionați de play-station ai zilelor noastre sunt mici ancore într-o realitate în care curiozitățile, temerile, dorințele celor mici sunt aceleași din toate timpurile, doar că se deghizează în hainele mileniului al III-lea.


"Mă scuzați, vă rog, că nu am adus mai multe cărți! În Franța, la o lansare de carte vin maximum 4-5 copii", a mărturisit jurnalista, emoționată de numărul mare al elevilor care au dat curs invitației de a participa la acest eveniment. 


Aceștia au pătruns pentru o oră în lumea propriilor întrebări la care nu au mai răspuns de această dată părinții sau cadrele didactice, ci textele Iuliei Badea-Guéritée. Mai mult decât atât, ei au ascultat texte în limba franceză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8593 secunde