"Iubitorii de Rime" se întâlnesc cu ocazia Zilei Poeziei

252

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța organizează, astăzi, începând cu ora 17.30, cea de-a treia ediție a concursului "Iubitorii de Rime", care celebrează Ziua Internațională a Poeziei. Potrivit directorului instituției, Corina Apostoleanu, în cadrul acestui eveniment va fi susținută și o sesiune de interpretare poetică, pe temă istorică, dedicată Centenarului Marii Uniri.
"Nu profunzimea ideilor ori a emoțiilor determină profunzimea poeziei, ci profunzimea acelui apel de care ascultă poetul când transformă în poezie ceea ce simte, ceea ce gândește. Spațiul interior al poeziei se deschide spre trecut și spre viitor, spre operele trecutului, privite ca o zestre din care se poate învăța, și în același timp, spre ceea ce rămâne unic în opera fiecărui poet", spune criticul literar Nicolae Manolescu. 


Spectacolul va cuprinde un moment susținut de trupa de teatru "Iulia Hașdeu" din cadrul Școlii nr. 12, care prezintă spectacolul "Vorba Românului", inspirat din proverbele românești. După aceea, va avea loc o sesiune de interpretare a poeziilor cu tematică istorică și, desigur, festivitatea de premiere a elevilor participanți la concursul de creație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0852 secunde