Istoria tătarilor, promovată la Universitatea "Ovidius"

297
2
Istoria tătarilor, promovată la Universitatea

Articole recomandate

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice au organizat deschiderea oficială a cursului "Istoria și civilizația tătarilor".

În cuvântul de deschidere, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, a catalogat acest curs drept "o disciplină cu totul aparte și unică în Universitatea «Ovidius» din Constanța".

Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a mulțumit, cu acest prilej, Universității "Ovidius", Facultății de Istorie și Științe Politice, pentru sprijinul constant manifestat în vederea susținerii proiectelor de promovare a identității, invitându-i, totodată, pe cei prezenți să participe la curs și să îl promoveze apoi în rândul comunității.

"Știu că și anul trecut acest curs a suscitat anumite controverse. Mi-a plăcut modul de abordare al lui Metin Omer, care a prezentat absolut toate sursele prezente la momentul actual, toate viziunile care există în prezent asupra istoriei tătarilor. Cu acest prilej, aș dori să-i reamintesc domnului decan promisiunea că acest curs va face parte, de anul viitor, din programa Facultății de Istorie și Științe Politice. Va fi un lucru extraordinar. Sper ca anul viitor, după ce se va instituționaliza acest curs ca făcând parte din programa facultății, să putem să dezvoltăm mai mult acest proiect", a declarat președintele Gelil Eserghep.

"Ideea cursului a apărut în spiritul bunei conviețuiri interetnice de pe aceste meleaguri", a ținut să precizeze titularul cursului, Metin Omer, doctorand la Universitatea "Hacettepe" din Ankara, făcând trimitere, astfel, la inițiativa care i-a aparținut prof. univ. dr. Florin Anghel. "Am structurat cursul cronologic, astfel că vom aborda, pe rând, aspecte privind etnogeneza tătarilor, locul lor în istoria lui Ginghiz Han, vom vedea ce a însemnat Hoarda de Aur, Hanatul Crimeii, vom vedea ce s-a întâmplat cu ele, vom aborda diverse teme precum imigrarea, de ce astăzi întâlnim tătari în toate colțurile lumii, vom vedea ce a însemnat Mișcarea Națională a Tătarilor, vom cunoaște câteva personalități din istoria tătarilor și, probabil, vom încerca să vedem care sunt și tendințele și orientările din ziua de azi, în ceea ce privește evoluția tătarilor", a declarat drd. Metin Omer.

La deschiderea oficială au mai participat și Muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, subprefectul județului Constanța, Ersun Anefi, și viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Murat Yalcin.

Cursul "Istoria și civilizația tătarilor" este gratuit și este destinat atât studenților și masteranzilor de la Universitatea "Ovidius", indiferent de specializare, dar și tuturor celor care vor să afle principalele repere ale evoluției istorice a tătarilor.

Comentează știrea

Brettgot
12 iunie 2017
pe411onr

wh0cd6834599 augmentin azithromycin pills viagra price

Brettgot
29 iulie 2017
jdrevxe4

wh0cd234193 proscar zithromax tretinoin cream clindamycin vardenafil hcl 20mg periactin azithromycin

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.143 secunde