€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

ISJ Constanța pierde un inspector general adjunct

Ştire online publicată Joi, 06 Aprilie 2017. Autor: Simona ANGHEL
Săptămâna aceasta, până marți, 11 aprilie, la sediul Ministerului Educației are loc o nouă rundă de concurs pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct.


Pentru postul vacant rămas la vârful Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-au înscris în cursă prof. Adriana Gheorghe, titular al catedrei de educație-fizică a Liceului Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă care deținea, cu detașare, funcția de inspector general adjunct, dar și prof. Daniela Diaconu, inspector școlar pentru management instituțional, și prof. Anca-Iuliana Dragomir, inspector școlar pentru proiecte educaționale.


S-ar părea că nici a patra „convocare” nu a fost de bun augur pentru cele trei candidate care nu au reușit să promoveze proba scrisă, de minimumul de 35 de puncte reușind să se apropie doar prof. Anca Dragomir (33 puncte).


Ieri, am încercat să le contactăm pentru a afla cum li s-au părut probele, pentru că toate trei depășiseră cu bine evaluarea CV-ului, însă acestea nu au răspuns sau au refuzat să comenteze.


Și dacă prof. Daniela Diaconu, respectiv Anca Iuliana Dragomir se vor reîntoarce la fotoliile din str. Mihai Eminescu, câștigate printr-un alt concurs, în schimb pentru prof. Adriana Gheorghe va fi anulată detașarea. Conform metodologiei, ca și în cazul directorilor care nu au promovat concursul, și în cazul de față nu va mai putea deține funcția pentru care a pierdut concursul.


Nu știm dacă deținem vreun record, cert este că pentru acest post de inspector școlar general adjunct până acum și-au încercat forțele nu mai puțin de șapte candidate. 


De profesie… candidat


La primul concurs, din iunie 2015, au candidat prof. Gabriela Bucovală, prof. Alina Codreanu, prof. Camelia Isabela Marcu și prof. Sorin Mihai. La cel de-al doilea, organizat în mai 2016, au participat prof. Alina Codreanu, prof. Camelia Isabela Marcu și prof. Mădălina Ivănescu. Pentru a treia rundă, organizată la finele lunii septembrie 2016, s-au prezentat prof. Iris Sarchizian, prof. Andreea Artagea și prof. Camelia Isabela Marcu.


Între timp, prof. Camelia Isabela Marcu a promovat concursul pentru funcția de director al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu”, la fel ca și prof. Iris Sarchizian.


Așteptăm cu interes să vedem nu numai cine va fi numit, cu detașare, în locul prof. Adriana Gheorghe.


Cât despre viitoarele candidate la un al cincilea concurs… suntem curioși să vedem cine își mai ia inima-n dinți.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7689 secunde