ISJ Constanța, pe un butoi cu pulbere. Intervenție în forță de la București

4837
39
ISJ Constanța, pe un butoi cu pulbere. Intervenție în forță de la București - isjpeunbutoicupulbere-1432299384.jpg
Scandalurile care au apărut în ultima vreme în învățământul constănțean aruncă o pată neagră asupra Inspectoratului Școlar

din Constanța deoarece, din câte se pare, inspectorul general Răducu Popescu nu cântărește cu aceeași măsură problemele ce vizează diverși profesori.

Deputatul constănțean Florin Gheorghe, de la UNPR, a solicitat, vineri, ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să trateze cu maximă seriozitate multiplele probleme apărute la Constanța și, dacă nu vine personal ca să asculte cadrele didactice, măcar să trimită Corpul de Control al ministrului.

"Nici nu s-a așternut liniștea asupra scandalului privind concursul dubios pentru ocuparea postului de inspector școlar general adjunct, căci noi probleme au și apărut la Constanța. Am fost și eu informat despre mizeriile care se fac în legătură cu acordarea gradațiilor de merit pentru cadrele didactice. Poate că pe unii nu-i mai miră, știind cum se acordă acestea, însă eu nu pot accepta ca unele cadre didactice să fie umilite de directori de unități de învățământ care au susținere politică și la municipiu și la inspectorat și la București", a spus parlamentarul constănțean.

El a adăugat că, solicitarea sa adresată ministrului Cîmpeanu a fost determinată de ultimul scandal de la Școala nr. 28, "Dan Barbilian".

"Doamna directoare susținută moral și de soț și de inspectorul școlar județean și de un fost ministru al Educației de pe la București, se comportă în relația cu profesorii ca un moșier din Evul Mediu timpuriu. Modul în care domnia sa umilește profesori cu zeci de ani de experiență la catedră, cu prestigiu profesional recunoscut, cu niște salarii mizere și care se bucură de aprecierea părinților și elevilor a fost picătura care a umplut paharul și m-a determinat să intervin. Am văzut și justificările apărute în presa locală, cum că domnia sa ar respecta legea. Gând la gând cu bucurie! Exact același lucru solicit și eu, adică să se facă lumină dacă doamna directoare și inspectoratul au respectat legea și dacă doamna directoare Stan își mai aduce aminte despre articolele din Codul penal lângă care a semnat. Ar trebui să-și aducă aminte", a spus deputatul UNPR, Florin Gheorghe.

Primarul Cristian Cîrjaliu cheamă Corpul de Control al MEN

În altă ordine de idei, și primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a anunțat că va sesiza Corpul de Control al Ministerului Educației Naționale, pentru a verifica modalitatea și motivele pentru care inspectorul general Răducu Popescu a demis-o din funcție pe direc-toarea școlii "Ion Borcea" din Agigea, Doinița Sârbu.

"Consider că nu a procedat corect că a demis-o pe doamna directoare Doinița Sârbu și cred că nu este legal ceea ce a făcut înainte să se fi finalizat ancheta care este în lucru. Nu era în atribuția doamnei directoare să stea toată ziua pe site-ul școlii pentru a verifica postările care apar. Pentru acest lucru, școala are angajat un informatician. Pe de altă parte, în aceeași perioadă, au fost probleme și la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», unde doi elevi ar fi consumat etnobotanice, dar și la Colegiul Național «Mihai Eminescu», iar acolo nu s-au aplicat sancțiuni, directorii nu au fost demiși. Consider că demiterea doamnei directoare este o mare pierdere, deoarece din punct de vedere managerial este un bun profesionist și școala are de pierdut. Am solicitat public ca Răducu Popescu să-și dea demisia de onoare, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Reamintim că, la începutul lunii mai, conducerea Inspectoratului Școlar Constanța a decis demiterea directoarei școlii generale "Ion Borcea", din Agigea, Doinița Sârbu, după ce pe site-ul unității au apărut mai multe anunțuri erotice.

Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
parinte
23 mai 2015
demisie

Pai cum sai demita pe cei doi directori,d-l nicoara e acolo pe viata nu pleaca ca e singurul om care poate salva aparentele . Cand toata lumea urla peste tot de cum se dau examenele la acest liceu ,la cat costa locul nimeni din inspectorat nu a facut macar o ancheta de frica sa nu cumva sa se adevereasca ,iar problema cu drogurile e de mult toata constanta stie dar cand copii sunt ai unora cu bani se inchid ochii si gura. De ce liceul mircea e singurul care an de an organizeaza bacul ,iar cei de a8 sunt ajutati sa ia note foarte mari.vin acumexamenele ...

profesori
23 mai 2015
realitatea ascunsa

Sustinem si noi cererea deputatului Florin Gheorghe si a primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu. Invitam pe ministrul Campeanu si dorim sa stim exact data cand vine sa ne putem inscrie cu nume si prenume in 5 minute sa-i explicam ca vrem sa ne eliberam de deseurile toxice si de poluarea de constiinta pe care noi cadrele didactice suntem obligati de inspectori s-o respiram in atmosfera creata si dezvoltata de ei care-si intind nesimtirea precum caracatita tentaculele. Inspectori lenesi care PERSIFLEAZA si nu verifica ilegalitatile din unitati. RUSINE.

DIRECTOR
23 mai 2015
REVOLTA

Ma revolt impotriva privilegiilor oferite de sistem acestor pseudoinspectori instalati de toate partidele perindate la putere. Cer anularea tuturor concursurilor din Constanta si Bucuresti atata timp cat din comisie fac parte Raducu Popescu si actualii metodisti si inspectori numiti politic.

ISJ Constanta
23 mai 2015
PRESA DIN C-ta

Solicitam interventia presei pentru reabilitarea imaginii publice a ISJ-ului din Constanta. Din cauza unor numiti inspectori pe criterii politice sau care au o atitudine mizerabila fata de profesori suntem toti etichetati gresit. Cine a gresit din inspectorat sa plateasca. Asa este. Sunt printre noi inspectori aroganti, incompetenti, invidiosi si care nu mai doresc sa dea drumul scaunului din ISJ. TRIMITETI-I LA CATEDRA, FACETI-LE UN DUS CU APA RECE sa invete sa vorbeasca cuviincios cu cadrele didactice. Ciobani infestati.

invatatoarea
23 mai 2015
stan

Hai cuget liber parca nu se stie ca mihaela stan e sotia viceprimarului,ajunge cineva in functii fara suport si protectie politica inclusiv local

O profesoara
23 mai 2015
Inadmisibil!

Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat in ultimii ani la ISJ! Raducu Popescu se comporta in ISJ ca si cand ar fi in propriile cafenele! Prin jocuri murdare, la limita legii, a reusit sa se mentina in fruntea Inspectoratului inconjurat numai de pupile si de yesmen-i! Valoarea, corectitudinea, impartialitatea nu reprezinta nimic pentru acest dictator! E timpul sa plece, data afara, cu un sut puternic in fund!

Fosta inspectoare
23 mai 2015
Totalmente incorect

Din pacate, ISJ Constanta functioneaza dupa bunul plac al lui Raducu. Au disparut ierarhiile si respectul pentru competenta. Regulile valabile pentru unii, nu sunt valabile pentru altii altfel cum poti explica faptul ca directoare de scoli gimnaziale sunt degrevate de norma iar Florentina de la Liceul din Kogalniceanu nu este?!?

M.
23 mai 2015
erata

Directoarea de la Kogalniceanu se numeste Floriana Petre si vine dupa o serie de mediocri care au esuat lamentabil.

Răspuns la: Totalmente incorect
Adăugat de : Fosta inspectoare, 23 mai 2015
Din pacate, ISJ Constanta functioneaza dupa bunul plac al lui Raducu. Au disparut ierarhiile si respectul pentru competenta. Regulile valabile pentru...
profu
23 mai 2015
popescu

carjaliu are dreptate: nu poti demite un director fara argumente solide! cine esti tu. popescu, sa iti bati joc de cadre, copii, parinti, autoritati locale? cine esti tu, mihaela stan, sa o umilesti pe minunatul profesionist care este doamna rupesac? buboiul a spart, e nevoie de chirurgie fara anestezie!!!

Un parinte
23 mai 2015
Respect, Carjaliu

Respect, Cristian Carjaliu ca ai principii si nu te lasi calcat in picioare!

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3704 secunde