ISJ Constanța funcționează în regim de… avarie. Un nou concurs pentru "adjuncți" ratat

4414
40

Articole recomandate

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a mai scris o filă în… zbuciumata sa istorie,,și nu una de onoare, întrucât, e rușinos ca pentru a patra oară să se prezinte la concurs trei candidați pentru cele două funcții de inspector general adjunct și nimeni să nu ajungă… învingător.


Conform informațiilor oferite de prof. Isabela Marcu, de altfel una dintre cele trei candidate, punctajele oferite la cele trei probe au fost următoarele: la evaluare CV, prof. Marcu a obținut 37,50 puncte, prof. Iris Sarchizian și prof. Andreea Artagea, câte 47,50, din minimum 33 și maximum 50. La proba scrisă, cu subiecte din Legislație și management, prof. Marcu a obținut 45,75 puncte, prof. Sarchizian - 24,50, și prof. Artagea - 33, din minimum 35 și maximum 50.


Ultimele două candidate nu s-au mai prezentat și la cea de-a treia probă, a interviului pe marginea ofertei manageriale, pentru că nu se calificaseră anterior. În schimb, prof. Marcu, în urma susținerii interviului, a obținut 23,50 puncte, din minimum 33. La finalul zilei de concurs, concluziile sale, împărtășite presei, au fost următoarele: "Atâta timp cât am luat scrisul cu 45,75 fără doctorat, fără funcții, nu mai are rost să comentez, poate doar să tragă concluzia cei care cunosc sis-temul. Pot să merg de-acum încolo la 100 de concursuri degeaba. Cunosc legislație și am învățat ca un student, că doar am mers a patra oară. Degeaba ai CV strong, pentru că oferta este în funcție de cine trebuie să iasă, nu cine se pricepe. Eu mi-am format impresia despre aceste concursuri și nu cred că ministrul știe ce mizerii fac ăștia mici. Să vă mai spun ceva. Când profesorul vrea să-l scoată pe elev prost îi demonstrează că este. Dar pro-fesorul trebuie să-l învețe, nu să-i facă demonstrații. Orice profesor poate fi rău-tăcios și subiectiv, așa cum de altfel sunt și evaluatorii, de asta îi și demotivăm pe elevi și după aia ne întrebăm de ce ab-sentează. Păi vin la catedră unii profesori cu frustrări și îi iau la mișto și nu îi învață ce trebuie și îi persecută psihologic, așa, mai subtil, de ajunge să se sature elevul", și-a spus off-ul cadrul didactic de la Colegiul "Virgil Madgearu". 


Probele au fost înregistrate audio și video
Prezent în calitate de observator din partea Sindicatului Învățământ constăn-țean, prof. Mitică Iosif declara pentru "Cuget Liber" că nu a sesizat fraude în desfășurarea concursului. "A fost neplăcut faptul că am avut trei candidați și niciunul nu a reușit, în final, să ocupe funcția. Dacă vreuna dintre candidate se simte nedreptățită, are posibilitatea să conteste rezul-tatul, cu atât mai mult cu cât proba a fost înregistrată audio și video". Întrebat dacă este de acord cu afirmația că și aceste concursuri fac… loc celor care trebuie să ocupe funcția, prof. Iosif a răspuns: "Sigur că se poate interpreta atâta vreme cât o probă de concurs cum este interviul are și o componentă subiectivă, nu avem cum să trecem de acest aspect. Dar contează foarte mult și modul în care candidații reușesc să convingă comisia, raportat strict la aspecte legislative, financiare legate de sistemul de învățământ. Înainte ar fi fost o mare problemă să contești interviul pentru că nu existau înregistrări și atunci fiecare parte venea cu argumentul său. Dar acum s-a înregistrat totul de la momentul în care s-a deschis fișetul și s-au extras subiectele, s-a filmat fiecare etapă a concursului", a clarificat același interlocutor.


Conform legislației, până la data de 5 octombrie actualii interimari, în persoana prof. Iris Sarchizian și prof. Andreea Artagea, urmează a fi schimbați și numite alte persoane de către Ministerul Educației.


Comentează știrea

40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
PROSTOVALA ZOE
23 septembrie 2016
bucovala a facut parte din comisia de ieri?

bun venit d-na marcu in clubul nostru, ce-ati crezut ca asa functii se scapa atat de usor printre degete?...e vremea doctoratelor false, a oamenilor parveniti, asta e ce a lasat popescu...si uite ca e cam cum bataie lunga...ce-a putu face un om lipsit de scrupule, uite de cine s-a inconjurat: fetite cu doctorate care chiar au crezut ca acolo le e locul....multi mai sunt asa si printre inspectorii de prin ISJ. nici cat sarchizian n-ar obtine la un concurs dar au intepenit pe functii ca omizile in pom...doar scuturate mai cad...si cine sa-i scuture! bravo PRESA si SINDICAT ca sunt cei care spun lucrurilor pe nume! felicitari pentru articol!

plictiseala....
23 septembrie 2016
alte nume nu exista?

Toate bune si frumoase, dar de ce nu vedem si alte nume pe firmament? A ramas Constanta fara 'meseriasi" in educatie, indrumare si control? De cand sunt eu profesor se tot invart pe posturile de inspector cam aceleasi persoane, sau rudele si prietenii lor. Oare au sustinere politica? Nu, nu poate fi adevarat! Cred ca gresesc amarnic daca ma gandesc la asa ceva.........Ipocrizia este o virtute sociala - spunea cineva - si tind sa-l cred!

profesor
23 septembrie 2016
15-20 de ani in ISJ

Or vrea si astia sa stea asa in functii pana la pensie, si prin rotatie, ala care a fost adjunct vrea general, ala de la resurse vrea pe ma-sa dar tot inspector ca la catedra il apuca greata! faceti o lista de curiozitate si dati-o nominal in presa cine si de cand ocupa functie in ISJ ! SI CE MERITE ASA DEOSEBITE ar avea?

Cristina
23 septembrie 2016
e o idee buna...lista cu inspectori si vechimea lor ca sefi in isj

Oare s-ar putea sa citim si noi intr-un articol, doamna, lista cu neme si prenume, vechime si sa solicitam ministrului un numar maxim de mandate ptr aceste doamne care uite ca nici pregatite nu sunt dar stau pe acolo cu indemnizatii mari, arogante si pretind ca ar merita asa functii pe vecie. imitarea mandatelor e solutia. hai si pe la catedra ca e bine....

Răspuns la: 15-20 de ani in ISJ
Adăugat de : profesor, 23 septembrie 2016
Or vrea si astia sa stea asa in functii pana la pensie, si prin rotatie, ala care a fost adjunct vrea general, ala de la resurse vrea pe ma-sa dar...
Neposesor de doctorat
23 septembrie 2016
Rasturnarea valorilor

Fir-as al naibii daca mai fac vreun masterat sau doctorat! Chiar imi propusesem sa dau examen sa ma bag si eu la o chestie de-asta, dar acum mi-am bagat mintile in cap! Pai daca nici sa ma fac inspector nu ma ajuta, atunci de ce dracu" sa ma mai chinui? Am vazut ca nici ministru nu mai poti sa ramai si risti sa-ti pierzi si titlul si jobul de avocat ( vezi cazul Poanta) . Atunci mai bine pun mana pe metodologia de concurs si pe legislatie, beau una mica inainte ca sa-mi fac curaj, sa-i pot privi in ochi cu tupeu pe cei din Comisie si ma duc la examen! M-am hotarat: VREAU SA MA FAC INSPECTOR! GENERAL SAU GENERAL ADJUNCT, nu un amarat de inspectoras de sector.......Tineti-va bine, ca vin!

Locuri libere la ISJ?
23 septembrie 2016
Sa visam frumos!

Cat de mult ne dorim sa vina pe locurile ramase libere niste "Neica-Nimeni" super-inteligenti, super-corecti, neiregimentati politici, dar care in patru ani au timp sa invete de la vulpile batrane care mai sunt prin inspectorat ( doar lucrurile bune, sa ne intelegem...)! Si daca fac treaba buna, sa mai stea un mandat! Ei, cum ar fi? Vise...

aduceri aminte
23 septembrie 2016
la intarea in ISJ ERA CARTELA

acum 2-3 ani, pe vremea lui Raducu se intra cu cartela in ISJ, aveau si portar la intrare pe hol...va dati seama ce intentionau sa faca: sa ne imparta in pleava(profesorii) si elita(inspectorii), acum a disparut cartela si sitemul de la usile de la intarea. ce minte diabolica. pai si astia care au rams in functie aceleasi vederi le au ca doar erau in echipa impreuna...mizerabili la ganduri dar si la fapte...si acum la fel au ramas. ma intreb ce aveau de ascuns de se baricadau, venea cineva sa-i impuste, faceau sex oral tot prin rotatia cu care isi schimba functiile si sa nu-i luam pe nepregatite? oare de ce se incuiau? d-na bucovala poate ne zice!

PROF
23 septembrie 2016
ARE CINE SA-I INVETE PE CEI NOI!

Un inspector de talia Alinei Codreanu ar putea fi indrumatorul oricarui nou inspector! Trebuie sa-i recunoastem competenta, si nu e nici batrana! Cel putin pe partea de personal, care ii intereseaza pe cei mai multi, e foarte OK. Cat despre legislatie, o viseaza, nu cred ca poti sa-i pui o intrebare la care sa nu-ti dea un raspuns. Asta e, sa nu aruncam cu pietre daca nu e cazul....

e de talie mondiala
23 septembrie 2016
asa e !

Alinuta Codreanu e de neintrecut la aroganta...asa e...de talie mondiala...asta-i buna , de atatia ani la munca in isj, ce doreai sa faca? sa fumeze si sa bea cafea? sa munceasca ptr banii dati de stat! cu drag si spor! haida de! gradatii...indemnizatii...bravo ei! bine ca si-a mai schimbat si ea atitudinea ca uite ce frumos ii sade cand vorbeste mai putin si cu respect. e de apreciat schimbarea ei in bine! bravo Alinuta! sa stii ca ne place noua ta atitudine...mai bine mai tarziu decat niciodata! bravo ca te-ai trezit! chiar!

popa
23 septembrie 2016
asta e

mortii cu mortii, vii cu vii ! lasati ce a fost, distractia abia acum urmeaza, sa vedem pe cine numeste zoe pe cele doua posturi ! avand in vedere cati impostori si neterminati sunt in jurul lor, e greu sa-si aleaga sluga potrivita.... cred ca se crucesc si astia de la minister cu ce vedete se afiseaza constanta...

40 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde