ISJ Constanța a scăpat de o mare "povară"

2221
21
ISJ Constanța  a scăpat  de o mare

Articole recomandate

Printr-o adresă trimisă, ieri, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, ministrul secretar de stat Vasile Șălaru informează că a fost retras ordinul de ministru prin care se aprobau "criteriile de stabilire a indemnizațiilor de conducere specifice, a criteriilor de stabilire a structurilor funcționale și a criteriilor de normare pentru personalul din sistemul național de învățământ de stat".

Reamintim că, în urma trimiterii în sistem a Ordinului MECS Nr.4995/2015, s-a creat o stare de profundă nemulțumire și de agitație jus-tificată, din cauza faptului că acest ordin a fost transmis fără precizarea că "punerea în aplicare a prevederilor acestui ordin nu va conduce la încetarea contractului individual de muncă pentru nicio persoană din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic", așa cum s-a angajat conducerea MECS în urma discuțiilor avute la această metodologie. Astfel, președintele Simion Hancescu a solicitat retragerea acestui ordin.

Dacă se aplica acest ordin, inspectoratele școlare erau puse în situația de a face reduceri de personal și diminuări sau tăieri de indem-nizații. 

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
un umil dascal
29 septembrie 2015
despre "povara inspectoratului"

Ce mai conteaza reducerile de personal si taierile de indemnizatii cand inspectoratului nu-i pasa oricum de cadrele didactice si de problemele lor reale? Sau erau intr-o stare de "profunda ingrijorare si agitatie" ca trebuiau sa mai aplice inca o lege confuza sau incompleta?

personal nedidactic si auxiliar
29 septembrie 2015
era vorba despre noi

Din dragoste pentru personalul nedidactic si didactic auxiliar a fost retras acest ordin. Intelegem! Acum rasuflam usurati. Va multumim ptr. grija. Oare o fi meritul PSD-ului? Ce coincidenta, dar nu-i nimic, e de bine!.

necunoscator
29 septembrie 2015
cum se dau ordinele de ministru?

Oare Ordinele aste de ministru, care se dau asa, pe banda rulanta, fara prea mare sinchiseala, si care bombardeaza scolile, aducand haos si agitatie ce scop or avea? Si de ce sunt trimise si apoi retrase? Ca sa nu mai intelegem nimic! Ne-am saturat de atatea schimbari.

Ca veni vorba...
30 septembrie 2015
despre ISJ CTA

JOS DIRECTORII INCOMPETENTI, NUMITI POLITIC! JOS MAFIA PESEDISTA!!!!

Intrebare ptr inspectorii din c-ta
30 septembrie 2015
Cat o mi tineti in brate pe directoarea Stan?

Cat mai are inspectoratul de gand sa o lase pe Stan sa conduca Sc. 28, 'Dan Barbilian", C-ta? Cand vom afla ca s-a luat hotararea de a o demite? Apele sunt tulburi si se tulbura tot mai tare pe zi ce trece. Rezolvati cat mai repede situatia la aceasta scoala, asa nu se mai poate!!! E adevarul gol golut, cine vrea cu adevarat sa-l vada, il poate vedea intr-o singura zi, nu are nevoie sa astepte schimbarea puterii. Acest lucru- cine este in guvern- nu ar trebui sa influenteze in niciun fel alegerea directorilor de scoala! Cugetati si decideti! Cu nerabdare, un umil dascal.

profi
30 septembrie 2015
Asteptam schimbarea!

Asteptam schimbarea in scoli, nu pe plan politic! Daca asteptam sa se schimbe intre ei, in coalitii, partide, partidulete, guverne, ministere, etc, cum se intampla de ani si ani de zile, vom ramane in aceeasi stare de nesiguranta, vine un director numit sau cu concurs, sustinut de putere, iar cand se schimba puterea, brusc acel director nu mai e bun! Sau acei inspectori nu mai sunt buni...dupa caz! Pai astea sunt criteriile, sau competenta si calitatea umana? Speram ca nu am adus in discutie O UTOPIE!?

colegi
30 septembrie 2015
Ba chiar asta e: o utopie!

Nu se schimba nici sistemul, nici mentalitatile peste noapte! E greu, e foarte greu! Iar cu principiile si moralitatea stam prost de tot, aici, pe plaiuri dobrogene!!!

Răspuns la: Asteptam schimbarea!
Adăugat de : profi, 30 septembrie 2015
Asteptam schimbarea in scoli, nu pe plan politic! Daca asteptam sa se schimbe intre ei, in coalitii, partide, partidulete, guverne, ministere, etc...
ptr autorii articolului
30 septembrie 2015
Conferinta de presa

Stimati redactori/jurnalisti de la Cuget liber, aveti cunostinta de vreo conferinta de presa organizata de ISJ? Parca promitea inspectorul general ca va vorbi cu presa? A avut cumva loc si nu ne-ati spus si noua, celor interesati?

banuiala
30 septembrie 2015
zoe sta pitita...

...ce conferinta de presa? Inspectoarea se fereste de intrebarile incomode! Nu cumva sa i se puna vreo intrebare despre directorii numiti politic! Sau toti sunt numiti politic? Nu cred asa ceva! E imposibil!

Răspuns la: Conferinta de presa
Adăugat de : ptr autorii articolului, 30 septembrie 2015
Stimati redactori/jurnalisti de la Cuget liber, aveti cunostinta de vreo conferinta de presa organizata de ISJ? Parca promitea inspectorul general...
profesori sc 28
30 septembrie 2015
ptr profesorii de la alte scoli

Dragi colegi, ne spuneti si noua cate SANCTIUNI ati primit de la directorii scolii voastre ( sau din partea Consiliului de administratie) in ultimii ani? La noi la scoala, Stan si CA-ul ne dau sanctiuni pe banda rulanta! Fara numar, fara numar! Dar respecta legea, sa stiti! Zice ca ne f...e cu legea-n mana. La voi tot asa e? Ca daca e la fel ca la noi, suntem mai impacati, mai linistiti!

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9919 secunde