ISJ aruncă bomba: Avem profesori cu probleme psihice

835
3
ISJ aruncă bomba: Avem profesori cu probleme psihice - existainvatatoarecare-1390405236.jpg

Articole de la același autor

Recent, în ziarul "Cuget Liber" publicam cazul reclamat de o mămică din Cotu Văii a cărei fetiță cu handicap a fost bruscată de educatoare. Cadru didactic cunoscut în Inspectoratul Școlar Județean Constanța drept "iubitor" de reclamații și sesizări. 


Nu știm care sunt rezultatele inves-tigațiilor întreprinse de inspectorii ISJ, dar dacă nu s-ar fi întâmplat nimic nu se ajungea aici. Cu certitudine, în fiecare școală există cadre didactice care nu convin atât elevilor, cât și colegilor de cancelarie, dar care nu ajung în atenția presei, decât foarte rar, atunci când probabil intră pe fir părinții. Iar inspectorii de specialitate sunt în cunoștință de cauză, ca dovadă că în urma celor 96 de inspecții din ciclul primar, la învățători din județul Constanța, au ieșit la iveală două categorii de învățători: "foarte buni, majoritatea, și unii care n-au ce căuta la catedră". 


Exact astfel s-a exprimat inspectorul general Răducu Popescu, adăugând că va căuta calea legală de a le oferi sprijin "celor care trec prin momente mai grele și sunt mai tulburi și mai puțin concentrați la ceea ce fac. Un lucru pe care dvs. îl acceptați cu oarecare greutate, dar trebuie să-l acceptați, este acela că există oameni care nu sunt în cea mai bună formă psihică pentru a-și îndeplini sarcinile pe care le au la catedră și pentru lucrul cu copiii. Știu că nu avem cale legală, știu că e foarte greu, știu că mulți dintre dvs.  i-ați trimis să facă verificări la cabinetele psihologice și vin cu teancuri întregi de adeverințe că sunt apți. Lucrăm pentru a regla această scăpare". Nu știm dacă sensul a fost unul peiorativ, cert este că n-ar strica o mai atentă gestionare a ieșirilor nu tocmai ortodoxe ale unor profesori despre care auzim elevi povestind chiar și în mijloacele de transport în comun.


Mare atenție la cine intră în școală!


La ședința cu directorii unităților de învățământ, inspectorul general a mai insistat, chiar cu exemple, pe o mai bună gestionare a per-soanelor străine care pătrund în instituțiile de învățământ. Și a plecat de la un exemplu petrecut la Liceul Teoretic "Traian" unde o organizație care a primit aviz din partea ISJ să promoveze alimentația sănătoasă și hrana vegetariană, dar au distribuit o serie de broșuri și  pliante cu texte despre satana. Un alt exemplu a fost cel al unui manufacturier indian care a cerut aviz pentru niște figurine din hâr-tie, interesant pentru copii, după care s-a dovedit că vindea tot felul de cărți.  


"Nu toți cei care primesc aceste avize respectă ce au declarat. Dacă la școala dvs. vine un reprezentant cu acel aviz semnat de mine, nu înseamnă că trebuie să-i acceptați", a declarat prof. dr. Răducu Popescu. "Încă există școli în municipiul și în județul Constanța unde poate intra oricine, oricând, unde elevul de serviciu nu-și face treaba și permite accesul oricui", a mai adăugat același inspector general, dar să sperăm că nu a inclus și reprezentanții presei.


Comentează știrea

Actionati ca de asta v-am trimis acolo!
23 ianuarie 2014
Schimbati si imbunatatiti legile ca aveti 70% in Parlament

Exista si cadre medicale cu probleme psihice, asa ca nu ne mai mira nimic. Pacat de generatiile astea tinere !!!

una...
26 ianuarie 2014
inspector de nimic

Raducule, dar de ce nu zici nimic de elevii cu probleme psihice sau de parintii lor...cu care d-nii profesori si invatatori se confrunta??!! Esti pus in functie sa ai grija de tagma din care faci parte, insa "o cam calci in picioare"! Da-ti demisia, dom'le! Lasa-l pe altul care stie ce are de facut!

light coffee hermes
28 ianuarie 2014
light coffee hermes

hermes bags shop Stiri Cultură-Educație : ISJ aruncă bomba: Avem profesori cu probleme psihice | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online light coffee hermes http://www.testdanmark.dk/tips-to-distinguish-authentic-light-coffee-hermes-handbag.aspx

Articole pe aceeași temă

Luni, 23 Decembrie 2013
Stire din Fun : Lecția primită de profesor
Pagina a fost generata in 0.5873 secunde