IPS va boteza șase copii instituționalizați la Cumpăna

142
IPS va boteza șase copii instituționalizați la Cumpăna - ipsvaboteza-1439476628.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 15 august, începând cu ora 10.30, ierarhul va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei, iar de la ora 11, va oficia Taina Sfântului Botez pentru șase copii instituționalizați la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Cumpăna.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care Maica Domnului trece din viața pământească la cea cerească, eveniment ilustrat de cântările Bisericii: "Mutatu-te-ai la Viață, fiind Maica Viații". Despre Adormirea Maicii Domnului nu sunt consemnate informații în Sfintele Evanghelii, ci doar în Sfânta Tradiție a Bisericii. Arhanghelul Gavriil i-a adus Maicii Domnului vestea că misiunea sa pe pământ se încheie, iar aceasta a mers în Grădina Ghetsimani. Întorcându-se acasă și-a luat rămas bun de la cei apropiați. Toți apostolii, în afara lui Toma, au fost aduși pe norii cerului.

A doua zi de la înmormântare, a sosit și Toma, care a vrut să vadă pentru ultima dată trupul Fecioarei, dar, când mormântul a fost deschis, trupul Preasfintei nu mai era acolo, fusese luat de Fiul Său la ceruri.

Cea mai veche atestare documentară a praznicului Adormirii Maicii Domnului este din secolul V. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte  la Arhiepiscopie
Pagina a fost generata in 1.1058 secunde