IPS Teodosie, alături de profesorii de la Liceul "Călinescu"

160
1

Articole de la același autor

IPS Teodosie a participat, ieri, la o oră deschisă susținută, în limba engleză, de prof. Adriana Argatu, la Liceul Teoretic "George Călinescu", în cadrul unui parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Societatea Biblică Interconfesională, la activitate fiind prezenți profesori din 26 de țări partenere.

Astăzi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Grigorie Decapolitul, ocrotitorul mănăstirii Bistrița Olteană, prilej cu care IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Bistrița Olteană (județul Vâlcea).

Mâine, începând cu ora 8.30, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie a hramului paraclisului mănăstirii Capidava. Situată pe teritoriul comunei Topalu, în apropierea satului cu același nume, așezământul monahal a fost înființat în anul 2007, în vecinătatea cetății Capidava, vechi centru episcopal ce datează de la începutul secolului VI. Mănăstirea are hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie) și Sfinții Epictet și Astion (8 iulie).

Tot mâine, la ora 13, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Cernavodă, iar seara va participa la Festivalul Internațional de Muzică "I. D. Chirescu", desfășurat la Casa de Cultură din Cernavodă. Pe parcursul celor două zile de desfășurare a festivalului (sâmbătă și duminică), vor participa 12 coruri laice și bisericești, printre care se numără și coralele Arhiepiscopiei Tomisului "Armonia", "Teodoxa" și Grupul bizantin "Sf. Vasile cel Mare".

Comentează știrea

Pavel Petre Petre
20 noiembrie 2015
Zau ?

Maimutoiul asta de securist , Spagoveanul , s-a bagat cam peste tot , unde iese banul gramada ... Fraierii contribuie cu vigoare ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9035 secunde