Ion Tița Călin, premiat la Festivalul Internaţional de Umor „Ion Cănăvoiu”

208
Ion Tița Călin, premiat la Festivalul Internaţional de Umor „Ion Cănăvoiu” - titacalin-1603964185.jpg

Articole de la același autor



Festivalul Internaţional de Umor „Ion Cănăvoiu” din Gorj şi-a desemnat câştigătorii. Chiar dacă anul acesta, pandemia de coronavirus a impus o serie de restricţii, evenimentul şi-a continuat tradiţia doar că, de data aceasta, manifestarea s-a desfăşurat on-line. 


Numărul participanţilor la cele şase secţiuni ale festivalului (concurs de volum, de epigrame, de parodie, de poezie umoristică, de proză scurtă şi de caricatură/fotografie umoristică) a fost de peste o sută, ceea ce demonstrează, încă o dată, interesul pentru cultură, al românilor. După evaluarea lucrărilor, juriul a acordat următoarele premii: Premiul I Epigramă - Grigore Chitul din Bistriţa, Premiul I Proză scurtă - Ion Tiţa Călin din Constanţa, Premiul pentru Cea mai bună carte de epigramă - Nicolae Dragoş din Bucureşti, Premiul I Fabulă - Lică Pavel din Bucureşti, Premiul I Parodie - Eugen Deutch din Iaşi, Premiul I Caricatură - Radu Bercea din Gura Humorului, Premiul pentru literatură „Ion Cănăvoiu” - Cristian George Brebenel. De asemenea, în cadrul festivalului a fost organizat şi concursul on-line de epigramă „Glume la Masa Tăcerii”.


Cum spuneam, Premiul la secţiunea Proză scurtă i-a revenit constănțeanului Ion Tiţa Călin, colegul nostru, binecunoscut sociolog, inventator, ziarist şi scriitor. Până la acest moment, el a publicat peste 30.000 de articole, abordând toate genurile publicistice: editorialul, eseul, foiletonul, ancheta, pamfletul, reportajul, schiţa, povestirea, tableta, comentariul, analiza, nota, ştirea de presă. În anul 2008, a lansat volumul „Mucles, dacă vrei să nu dai de dracu’!”, după care au urmat volumele „Primarul Samba - Umor şi satiră cu ritm şi cu rimă”, „Cine îi apără pe lupii de mare”, „Cu preţul vieţii marinarilor români”, „Eşuaţi în Infern”, „Dumnezeu a fost arestat” etc. Anul acesta, el a publicat volumele „Coşmarul puşcăriilor plutitoare”, „Flota naţională s-a scufundat cu pavilionul ţărănist la catarg” şi „Flota maritimă a României, doar un accident al istoriei?”. Precizăm că de-a lungul anilor a fost premiat la mai multe festivaluri naţionale şi internaţionale ale umorului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8999 secunde