Iolanda Ulmețeanu, câștigătoarea Trofeului Steaua Dunării Cernavodă

744
Iolanda Ulmețeanu, câștigătoarea Trofeului Steaua Dunării Cernavodă - castigatoarefestivalcernavoda132-1320827023.jpg

Sala Casei de Cultură ID Chirescu din Cernavodă, unde s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret - Steaua Dunării, a fost plină și în acest an. Pe scena festivalului au urcat concurenți din București, Călărași, Slobozia, Constanța, Ploiești, Techirghiol, Medgidia, Mangalia, Silistra, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Orașul Cernavodă a fost reprezentat pe scena festivalului de patru concurenți Alina Guzga, Alina Șerban, Luis Giurca și Delia Marinciu. "Festivalul Stea-ua Dunării își propune să promo-veze muzica ușoară de calitate și să descopere talente interpretative din rândul copiilor și tinerilor care, mai târziu, să devină vedete ale scenei românești. Juriul a avut o sarcina destul de dificilă în alegerea câștigătorilor având în vedere că toți concurenții au fost foarte talentați, au un palmares bogat în premii și participări la numeroase concur-
suri și festivaluri și se pregătesc intens cu profesori de specialitate pentru a face o carieră muzicală", a declarat primarul din Cernavodă, Mariana Mircea, și, totodată, membră a juriului.
La prima categorie de vârstă premiul I a fost câștigat de Cătălina Tudorache din Călărași, premiul II de Ștefania Denisa Lucan din Năvodari iar premiul III de Gabriela Yordanova din Silistra. La cea de-a doua categorie de vârstă s-au înscris cei mai mulți concurenți foarte bine pregătiți iar juriul a dezbătut mult împărțirea premiilor. Astfel, primul loc a fost împărțit de Andrian Mihail Cosmin din Călărași și Andreea Cristina Dragu din Constanța, locul II de Iulia Andreea Constandin din Techirghiol și Ana Maria Codreanu din București iar locul III de Vanessa Marzavan din București și Elena Zlatov din Medgidia.
La categoria de vârsta 15 – 18 ani s-au înscris în concurs opt concurenți, iar premiile au fost câștigate după cum urmează: locul III Alina Șerban – Cernavodă, locul II Răzvan Encua – Ploiești iar locul I Mihaela Chis-nencu din București.
Marele Trofeu "Steaua Dunării Cernavodă 2011" a fost acordat anul acesta Iolandei Ulmețeanu în vârstă de 17 ani din Constanța. Iolanda a mai participat și anul trecut la acest festival și a obținut premiul I. În prezent, ea este elevă a liceului George Călinescu din Constanța și, în paralel, studiază și la Școala vocală VIVOX. Cei 13 câștigători au primit premii în bani acordate de organizatorul festivalului, Primăria orașului Cernavodă. În finalul galei laureaților pe scenă au urcat și au susținut un recital "Crush" și Alexandra Ungureanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Atlasul cu noutăți
Pagina a fost generata in 0.9292 secunde