Invitație pentru toți prietenii Satirei și Umorului

203
Invitație pentru toți prietenii Satirei și Umorului - copertavolumtaraincare-1447599870.jpg

Articole recomandate

Calendarul sărbătorilor din această iarnă este deschis printr-un eveniment editorial. Ziaristul și scriitorul Ion Tița-Călin lansează volumul de proză umoristică "Țara în care nu mai e nimic de furat". Cartea cuprinde 36 de foiletoane, schițe și povestiri satirico-umoristice scrise în perioada 2009 - 2015. Trei dintre ele i-au adus autorului, în anul 2013, premiul I, pentru proză, al Festivalului Național de Umor "Ion Cănăvoiu", ediția a XX-a. 


Spre deosebire de primul său volum de proză scurtă, "Mucles, dacă vrei să nu dai de dracu’!", care este o reflectare satirico-umoristică a spațiului socio-politic constănțean, noua carte are o deschidere națională, atacând racilele majore ale societății românești. 


Evenimentul editorial este organizat cu sprijinul colegilor din cadrul Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC), care vor saluta noua creație literară cu o șarjă de umor în versuri. CUC - unul dintre cele mai active cluburi de profil din România - împlinește șapte ani pe data de 13 decembrie. Membrii lui au contribuit la patrimoniul literaturii românești cu peste 50 de volume personale și colective, dintre care 25 au fost publicate în ultimii șapte ani. 


"Cartea «Țara în care nu mai e nimic de furat» este cadoul meu de sărbătorile de iarnă pentru dumneavoastră. Dacă alții v-au jefuit până și zâmbetul, eu încerc să vi-l readuc pe buze înainte de Crăciun. Dragi cititori, toți cei ce veți fi prezenți la lansare veți primi câte un volum în dar", a declarat autorul. 


Lansarea va avea loc pe data de 21 noiembrie 2015, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța (sala mică). 


Ion Tița-Călin s-a născut la 6 ianuarie 1950, în localitatea Eforie, județul Constanța. Este sociolog, ziarist, scriitor și inventator. 


A publicat volumele: "Mucles, dacă vrei să nu dai de dracu’!" (Editura "Dobrogea", 2008); "Primarul Samba - Umor și satiră cu ritm și cu rimă" (Editura "Dobrogea", 2011); "Cine îi apără pe lupii de mare", volumele I și II, (Editura "Dobrogea", 2014); "Țara în care nu mai e nimic de furat" (Editura "Dobrogea", 2015). Este coautor al cărții "Prăvălia cu umor - Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni", volumul I ( 2010) și volumul II (2013). 


Este membru fondator și vicepreședinte al Clubului Umoriștilor Constănțeni, membru al Uniunii Epigramiștilor din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5876 secunde