€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Invitație la Teatrul de Stat: "Inima Reginei Maria" și "Testosteron"

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În acest sfârșit de săptămână friguros, puteți opta pentru o ieșire la teatru. Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 19.00, actorii Teatrului de Stat Constanța (TSC) vă îmbie cu cea mai recentă premieră a lor, „Inima Reginei Maria”, care vorbește despre mărirea și decăderea poporului român.

Consultant artistic onorific al acestui spectacol este maestrul Emil Boroghină, iar asistent de regie este Laurențiu Tudor. Decorurile au fost concepute de Cosmin Hiristea, costumele de Raluca Negoescu, iar muzica poartă semnăturile Andreei Vâță - Dienes și Marius Roje.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu. Alături de aceștia, pe scenă vor mai urca și câțiva studenți ai Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

„Spectacolul reprezintă demersul TSC de a sărbători Centenarul Marii Uniri de la 1918, pornind de la conducătorii de odinioară ai țării noastre și realizările lor, de la sacrificiile soldaților români pentru întregirea țării și continuând cu evenimentele majore petrecute în această sută de ani, cu suferințele, martiriul și transformările prin care poporul nostru a trecut, inima Reginei Maria fiind simbolul salvării românilor întru spiritualitate și iubire”, au precizat reprezentanții teatrului constănțean.

Și pentru că tot suntem în week-end, acesta se va încheia cu o nuntă, doar că nu una cu final fericit, ci una ratată. Masa și dansul vor avea loc duminică, 13 ianuarie, de la ora 19.00, când spectatorii sunt așteptați să vizioneze piesa „Testosteron”.

Distribuția acestei piese este formată din Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip. Aceștia sunt cei șapte bărbați care cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu este unul „care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi”, după cum spune chiar regizorul Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului și producătorului polonez Andrzej Saramonowicz.

În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timișoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37465 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2181 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1920 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7561 secunde