Invitație la teatru pentru copii: "Povestea porcului"

215
Invitație la teatru pentru copii:

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" își deschide porțile, anul acesta, cu o piesă extrem de atractivă în rândul celor mici. Este vorba despre "Povestea porcului", în care vor evolua actorii Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Grațian Prisăcariu. Regia și scenariul îi aparțin lui Cristian Mitescu, muzica este semnată de Dan Bălan, iar scenografia de Adrian Ștefănescu. Spectacolul va avea loc duminică, 12 ianuarie, de la ora 10.00, se adresează segmentului de vârstă 3-8 ani și durează 50 de minute. 


"Dacă ar fi să alegem o poveste românească, evident ne-am gândi la marele nostru povestitor Ion Creangă, iar «Povestea porcului» stă la baza scenariului nostru. Ingredientele principale ale acestui spectacol sunt: umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea actoricească. La final, rămâne să vă convingeți că, de multe ori, aparențele înșeală și că porcușorul năzdrăvan nu este ceea ce pare. 


Din întâmplările acestea / Ce în trecut s-au depănat / A rămas numai povestea / Să o spunem din sat în sat. Cu ea noi ne mândrim / Și o istorisim / Este povestea lui / Povestea porcului", spun reprezentanții instituției de cultură constănțene. 
Actorii care joacă în această piesă ne asigură că ingredientele principale ale acestui spectacol, umorul, muzica antrenantă vă vor capta atenția încă din primele minute. 


Piesa are la bază povestea lui Ion Creangă, care începe cu o babă și un moșneag, unul de 100 de ani și baba de 90 de ani, amândoi bătrâni albi ca iarna și posomorâți ca vremea cea rea, din pricină că nu aveau copii. Pe parcursul piesei, rămâne să vă convingeți că, de multe ori, aparențele înșală și că porcușorul pe care ei l-au luat acasă să-l crească nu este deloc ceea ce pare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3603 secunde