Invitație la teatru: "Don Quijote"

333
Invitație la teatru:

Articole de la același autor

Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" prezintă, duminică, 23 septembrie, începând cu ora 19.00, "Don Quijote" de Ludwig Minkus. Coregrafia este semnată de Mihai Babuska, după M. Petipa, iar scenografia de Adriana Urmuzescu.

Soliștii care vor urca pe scenă sunt Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Bogdan Bârsănescu, Sayaka Tanno, Mayura Takase, Mayu Takahashi, Yuria Soeta, Ștefan Răuț, Keito Shimomura, Mihai Pâslaru, Gelu Râpă.

Hidalgo Alonso Quijano este un cititor pasionat de romane cavalerești. Este seară și eroul este cufundat în lecturi. El își găsește din aceste cărți un țel nobil: să ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Astfel, hotărăște să plece în lume în căutarea idealului său de frumusețe feminină: Dulcineea din Toboso, plăsmuire a minții sale rătăcite. Își alege un nume de cavaler în persoana lui Don Quijote și ia o mârțoagă pe care o poreclește Rocinanta. Ulterior, îl convinge apoi pe țăranul lipsit de minte, dar bun la suflet, Sancho Panza, să-i fie scutier și pleacă în lume în căutarea unor aventuri cavalerești. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Don Pasquale" revine  la Constanța
Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : Teatrul  "Oleg Danovski" joacă  în deplasare
Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Stire din Cultură-Educație : "Rățușca cea urâtă" se întoarce la teatru
Pagina a fost generata in 1.1037 secunde