Invitație la lectură: "Institutul"

169
Invitație la lectură:

Articole de la același autor

"Institutul" lui Stephen King este o carte, pe care vă invităm să o lecturați, săptămâna aceasta. Acțiunea începe la miezul nopții, într-o casă de pe o stradă liniștită din suburbiile orașului Minneapolis, unde părinții lui Luke Ellis sunt omorâți și el este aruncat într-o mașină. Totul, în mai puțin de două minute. Din păcate, Luke se trezește la Institut, într-o cameră foarte asemănătoare cu cea din casa lui, însă fără ferestre. Dincolo de uși sunt alte uși. Dincolo de uși sunt alți copii cu talente speciale, care au ajuns acolo la fel ca el.

În această instituție sinistră, directorul urmărește să amplifice puterile supranaturale ale copiilor, ca ei să devină arme guvernamentale. Pe măsură ce tot mai mulți dispar, Luke își dă seama că trebuie să evadeze, doar că nimeni nu a scăpat vreodată din Institut.

Criticii spun că în această carte, autorul uimește cu cea mai înspăimântătoare poveste despre copii, care se confruntă cu răul, de la IT încoace. Practic, intrând în mintea personajelor-copii, King redă amenințarea și intimitatea fricii cu o intensitate extraordinară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6296 secunde