Invitație la lectură. "Edith Piaf - fără iubire suntem nimic"

146

Articole de la același autor

"Edith Piaf - fără iubire suntem nimic", de Jean Dominique Brierre, este una dintre cărțile căutate de cititorii constănțeni în librării. Criticii spun că, la peste 50 de ani după moartea sa, această biografie foarte bine documentată trasează destinul măreț și bulversant al celei mai mari doamne a cântecului francez, cunoscută și astăzi la nivel mondial. 


Ce rămâne astăzi din Edith Piaf? Un repertoriu, cântat încă de numeroși artiști, o legendă, țesută dintr-o viață măreață și tragică, o voce excepțională care continuă să ne emoționeze până în adâncul inimii. 


Jean Dominique Brierre ne conduce, însă, pe urmele lui Piaf, ale debutului ei în Parisul interlop al cartierului "Pigalle", ale turneelor sale triumfătoare în America de după război. De la P´tit Louis la Marcel Cerdan sau Theo Sarapo, ultimul soț, trecându-i în revistă pe Cocteau, Montand, Aznavour, Canetti, Coquatrix, Moustaki, toți se regăsesc în această biografie, toți bărbații pe care ea i-a iubit și cei cărora le datorează succesul în cariera sa. Practic, cartea trasează parcursul atipic al acestei mari cântărețe a muzicii franțuzești.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3935 secunde