Invitație la "Bal mascat"

Duminică, 27 Noiembrie 2011
514

Articole de la acelaşi autor

În cadrul "Săptămânii Artelor Spectacolului Muzical", la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", am putut vedea pusă în scenă opera în trei acte, "Bal mascat", de G. Verdi, cu personajul central, Ricardo, interpretat de extrem de talentatul tenor mexican Hector Lopez, care a dat dovadă de o remarcabilă ușurință în a transfera personajului său carisma necesară. Iar forța conferită de baritonul Ștefan Ignat personajului Renato nu a fost nicicum mai prejos. La rândul lor, sopranele Stela Sârbu (Amelia), Mădălina Sandu (Oscar) și mezzosoprana Marinela Marc (Ulrika) au smuls publicului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Spectacolul a fost unul exaltant, atât grație vocilor și orchestrei avându-l la pupitru pe dirijorul elvețian Salvatore Cicero, cât și decorului riguros și costumelor meticulos alcătuite, care nu denotă altceva decât bun gust.

"Bal mascat" este o operă de mult familiară publicului meloman constănțean compusă pe un libret de Antonio Somma, cu personaje foarte bine structurate, care, sâmbătă seara, au avut parte de o foarte reușită însuflețire dată de soliști aleși pe sprânceană.

Alături de artiști, la impecabila montare în scenă a spectacolului au contribuit regia artistică semnată Carmen Dobrescu, având-o ca asistent de regie pe Lucia Cicoară Drăgan, scenografia aparținând lui Horia Popescu, Adrian Stanache drept maestru cor, iar coregrafia i se datorează lui Fănică Lupu-Liești.

Publicul, deși nu foarte numeros, a rezonat cu entuziasm la prestația plină de culoare și sentiment a artiștilor de pe scenă, pe care, la final, i-a răsplătit cu aplauze furtunoase. 

Articole din Cultură-Educație


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2213 secunde