La Universitatea "Andrei Șaguna"

Invitați de rang înalt au dezbătut probleme mondiale de politică externă

286

Articole recomandate

În parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România și Camera de Comerț a României, Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța a organizat Conferința Internațională "Securitatea și stabilitatea la Marea Neagră".

La lucrări au participat valoroși specialiști, cadre didactice universitare, ambasadori, personalități de rang înalt din SUA, Turcia, Moldova, Azerbaidjan, Ucraina, România, care au discutat la Constanța problemele de securitate și mai ales de insecuritate a zonei.

Prezența unor reprezentanți ai unor importante instituții (PABSEC, Ministerul de Afaceri Externe Turcia, Institutul pentru Diplomație Publică și Comunicare al Universității "George Washington", Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazul", mediu academic și alții) reprezintă un semnal important pentru solidaritate și coeziune.

În intervenția sa, Asaf Hajiyev, Secretar General al Adunării Parlamentare de Cooperare Economică la Marea Neagră, a subliniat importanța economică a Mării Negre care poate deveni un nod important de transport pentru întreaga lume.

O intervenție așteptată cu deosebit interes a fost cea a lui Mesut Ozcan, președintele Institutului de Diplomație Publică al Ministerului Afacerilor Externe, Turcia, care a prezentat punctul oficial de vedere al Republicii Turcia cu privire la securitatea și stabilitatea în zona Mării Negre.

În ultima zi a fost susținut la CN Administrația Porturilor Maritime Constanța un seminar cu tema "Importanța economică și geostrategică a Portului Constanța", iar la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu", comandantul Petru Eduart Dodu a prezentat tema "Rolul strategic al Bazei Aeriene MK în sistemul defensiv al NATO". În același cadru, generalul Ștefan Dănilă a discutat despre "Surprinderea strategică și rolul analizei apărării pentru evitarea acesteia", analizând inclusiv cazul Crimeea.

Universitar american - Doctor Honoris Causa

Evenimentul a fost încununat cu ceremonia de decernare a distincției de Doctor Honoris Causa al Universității "Andrei Șaguna" Philip Crowley, profesor la Institutul pentru Diplomație Publică și Comunicare al Universității "George Washington". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5005 secunde