Învățământul profesional, dependent de parteneriatul școlii cu întreprinderile

279

Articole de la același autor

Din dorința de a readuce învățământul profesional în atenția întregii țări, dar mai ales viitoarelor generații de liceeni, la Sinaia, s-au dezbătut, timp de două zile, perspectivele oferite de aplicarea Proiectului strategic "Parteneriate active școală-întreprindere pentru îmbunătățirea formării profesionale inițiale - Pașii FPI". 

Derulat în parteneriat de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT) și Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), în perioada septembrie 2010-iunie 2013, proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, având o valoare de 11.765.965 lei. 

Printre cele 20 de unități de învățământ profesional și tehnic implicate în proiect în calitate de școli pilot, se numără și Grupul Școlar Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța. 

Evenimentul central al acestui proiect îl constituie Săptămâna Pașii FPI, ce va fi organizat în perioada 1-5 aprilie, ocazie cu care vor fi programate, în principal, vizite la întreprinderi cu elevii, precum și pregătirea și derularea unor concursuri. 

Rețeaua coordonată de Grupul Școlar Industrial de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța cuprinde Liceul Tehnologic "Axiopolis" Cernavodă, Colegiul Tehnic Energetic, dar și Colegiul Tehnic "Henri Coandă" și Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", ambele din Tulcea. Aceste unități liceale având același profil vor planifica la nivelul fiecăreia activități cât mai interesante care mai apoi vor putea deveni exemple de bune practici ce vor fi promovate la nivel național. 

Prezent la deschiderea lucrărilor, prof. Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educației, afirma că acest proiect face parte din campania de promovare a învățământului profesional, care, în opinia lui, constituie inima dezvoltării acestei țări. "Îmi doresc să reușesc în mandatul meu să schimb statutul învățământului profesional, chiar și printr-o inițiativă legislativă de selectare a viitorilor liceeni înainte de admiterea propriu-zisă". 

Săptămâna viitoare, la Colegiul Economic "Carol I", va fi organizată o întâlnire a tuturor celor implicați în pregătirea evenimentului "Săptămâna PAȘII FPI" la nivelul județului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde