Învață o meserie! Peste 100 de locuri valabile în învățământul profesional dual

Miercuri, 24 Iunie 2020, 18:07
113
Începând de săptămâna viitoare, mai exact din data de 29 iunie, până pe 3 iulie, absolvenții de clasa a VIII-a pot ocupa cele peste 100 de locuri disponibile în unitățile de învățământ profesional dual din municipiul Constanța. Potrivit inspectorului pe învățământ profesional și tehnic, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Gabriela Neagu, de luni, la fiecare unitate de învățământ gimnazial, secretariatele vor completa fișele de opțiuni pentru învățământ profesional și dual, fie în prezența elevilor și părinților, fie la solicitarea scrisă online.

"Fiecare dintre viitorii elevi ai învățământului profesional sau dual vor beneficia de o bursă profesională. Cei din învățământul dual, pentru care avem disponibile cinci clase cu peste o sută de locuri, vor beneficia de o bursă suplimentară de încă 200 de lei pe lună. Cele mai căutate meserii sunt în domeniile mecanicii, turismului sau industriei alimentare. Pe lângă faptul că învață o meserie pe parcursul celor trei ani de studiu, absolventul poate continua studiile la liceu, fie la zi, fie la seral sau poate merge mai departe într-un învățământ post liceal și chiar universitar", a declarat inspectorul. Aceasta a subliniat că, în ultimii trei ani, peste 2.000 de absolvenți de gimnaziu au optat pentru școlile profesionale din județul Constanța.

La rândul său, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a declarat că sunt peste tot oameni cu câte două, trei diplome de licență, masterat, doctorat, dar care, în realitate, sunt fie supracalificați, fie necalificați pentru ceea ce cere piața. "Întotdeauna, în viață, construim de jos în sus. Învățământul dual în Constanța devine o prioritate", a adăugat edilul.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1182 secunde