Internet şi laptopuri pentru școala din Movilița, cumpărate cu sprijinul Rompetrol

507

Articole de la același autor

Elevii de la școala din Movilița din judeţul Constanţa au primit, în sfârşit, echipamentele pentru a putea continua să înveţe, în sistem online. Cu sprijinul Asociaţiei „Dăruieşte Aripi” şi al dealerilor reţelei de distribuţie Rompetrol, care au contribuit cu donaţii pentru a acoperi costurile soluţiilor tehnice, astfel încât elevii să nu piardă materia şcolară, unitatea de învăţământ a fost conectată la internet și dotată cu laptopuri și retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscriși în învățământul gimnazial.

„În contextul crizei sanitare de anul acesta multe fonduri au fost alocate pentru sprijinul sistemului de sănătate, iar multe alte domenii au fost private de resurse, deși importanța lor este strategică pentru dezvoltare. Educația este un domeniu clar afectat, mulți copii sunt bulversați de schimbări, de cursurile online, dar ce facem cu cei din mediul rural care nu au acces la tehnologie. Nu îi putem lăsa în urmă și aceasta a fost logica proiectului, să ne implicăm prin contribuțiile noastre. Rompetrol s-a implicat în ample proiecte anul acesta, și în mod similar, noi, dealerii care operăm benzinăriile sub acest brand ne-am unit forțele în susținerea acestei inițiative”, a declarat Ciprian Gradoc, dealer al unei benzinării Rompetrol din judeţul Constanța.

Școala din comuna Movilița are cinci clase și 23 de cadre didactice, iar la nivelul județului Constanța sunt 108.490 elevi în clasele 0 – VIII, în mediul urban și rural. „Pandemia în țara noastră a evidențiat în cel mai dureros mod nu doar problemele sistemice din sănătate, ci și pe cele din educație, ele afectând în mod visceral și pe termen lung viitorul tuturor copiilor noștri. Pentru noi contează enorm că reușim să ajutăm 150 de copii din mediul rural să se adapteze mai bine noilor realități și să aibă acces la educație în siguranță”, a precizat şi Alina Pătrăhău, președintele Asociației „Dăruiește Aripi”.

Până în prezent, KMG International a susținut prin diferite proiecte sectorul medical pentru gestionarea pandemiei de coronavirus; în Constanța compania a donat carburant pentru serviciul de ambulanță, echipamente medicale și materiale de protecție pentru personalul din Spitalul de Boli Infecțioase.

La nivel național, grupul a sprijinit prin Fundația pentru SMURD și Crucea Roșie în achiziția unei unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi, folosită pentru a crește capacitatea de tratament a spitalelor, oriunde este nevoie în țară, cu carburant pentru spitale din București și Timișoara, dar și pentru organizaţii nonguvernamentale ce oferă îngrijire medicală la domiciliul pacienților, cu reactivi pentru a susține cercetarea în cadrul Institutului Cantacuzino București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5514 secunde