Mai multe ştiri online:
Comandantul Bebe Ivan, autorul cărții "România încotro?":

"Intelectualitatea românească este blazată, resemnată. O degradare generalizată!"

Ştire online publicată Vineri, 17 Noiembrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Navigator de-o viață, comandantul Bebe Ivan și-a lansat, de curând, cartea intitulată „România, încotro? Cartea sfertului de veac. Noul sistem. Cartea viitorului“, în care își așterne propriile viziuni și dezamăgirea față de ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani în țara noastră. 


Oltean la origini, dar constănțean prin adopție, încă din anul 1978, când a fost admis la facultate, Bebe Ivan le prezintă constănțenilor o analiză a realității românești, dar sunt și capitole alocate unei perspective internaționale privind noua dinamică a sistemelor economico-sociale în cadrul evoluției relațiilor interumane. 


În același timp, lucrarea este expresia percepției față de nedreptatea făcută, durerea, tristețea și sărăcia românilor din ultimele două decenii, dar mai ales, este un avertisment pentru lipsa de perspectivă a tinerei generații. Aceasta fiind provocarea, cartea se dorește a fi o chemare pentru toată lumea, pentru omul corect și cinstit și cu precădere pentru intelectualitatea care s-a retras în propria-i carapace, dar care așteaptă, totuși, o acțiune fermă de reorganizare și salvare a României. 


„Intelectualitatea românească este blazată, resemnată, nu se regăsește în prototipul acestui sfert de veac, adică «tipul vocal, tupeist, fără cultură, dornic de a accede, de a avea și însetat de putere», de aceea este rezervată”, spune autorul. De asemenea, cartea li se adresează, în egală măsură tinerilor, pentru că ea face analiza sfertului de veac trecut, dar elaborează proiecții și soluții pentru viitor. 


„Este o chemare pentru tineri, mai ales pentru cei dezamăgiți de oferta României actuale și care preferă înstrăinarea. Nu în ultimul rând, este o chemare pentru milioanele de români dezrădăcinați care trăiesc și lucrează în alte țări, este o chemare pentru toți, pentru că România oferă o oportunitate mai mare de dezvoltare, avem mult de construit, dar nu avem conducere”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, cdt. Bebe Ivan. 


Autorul acordă o atenție deosebită și lumii înconjurătoare și cu preponderență aspectelor economice, politice, sociale, dar și problemelor culturale și chiar temelor de ordin filozofic. 


Desigur, el face referire și la agricultura românească, distrusă și falimentată de-a lungul timpului, la industria tăiată și cărată la fier vechi, la dealurile și munții defrișați în mod sălbatic. 


„Aș fi un român fericit dacă am ajunge la performanțele agriculturii de dinainte de anul 1989 și chiar la organizarea administrativă, mai puțin conducerea politică. Apoi, influența străină este tot mai puternică, așa că, încet, dar continuu, într-o formă mai mascată, ne vindem și pământul, iar dacă vom continua în ritmul acesta, vom constata că «a fost cândva o țară numită România»”, este de părere Bebe Ivan. 


v v v 


Așadar, cartea este un mesaj, în primul rând pentru intelectualitate, care să inițieze schimbarea, dar care să fie ajutată de tânăra generație, în ideea de a schimba ceva în bine în țara aceasta. „Altfel, nu reușim să rezolvăm ceva, ne afundăm și nu asistăm decât la o situație generalizată de degradare”, a explicat cdt. Bebe Ivan. 


Mai trist, susține el, în România, se poate vorbi despre o degradare generalizată și nu sunt premise de îmbunătățire. 
„Nu văd pârghii, nu văd argumentele care ar putea schimba în bine țara aceasta, dar, totuși, avem mari așteptări de la tânăra generație”, a conchis el. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7609 secunde