Inspectorul general, prof. Sorin Mihai: „Toţi elevii vor fi dotaţi cu tablete pentru lecţiile online”

3790
Inspectorul general, prof. Sorin Mihai: „Toţi elevii vor fi dotaţi cu tablete pentru lecţiile online” - fotofondprintsorinmihai2-1605206296.jpg

Articole de la același autor

Toţi elevii din judeţul Constanţa vor primi echipamente electronice adecvate, cu care să poată participa la lecţiile online, indiferent dacă au solicitat sau nu. Pentru început, tabletele vor ajunge, în scurt timp, la elevii din mediile defavorizate şi, între timp, vor fi demarate procedurile pentru achiziţia de tablete şi pentru toţi elevii, chiar dacă au deja, prin eforturile părinţilor sau din donaţii.



Inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai, a anunţat că, la începutul săptămânii viitoare, vor sosi cele 170 de tablete comandate de IȘJ Constanţa pentru şcolarii care nu deţin, în prezent, aceste dispozitive necesare pentru şcoala online. De asemenea, până la finele lunii noiembrie, vor mai ajunge în judeţul Constanţa 5.689 de tablete, pentru elevii din mediile defavorizate, prin programul „Şcoala de acasă”. Alte echipamente, în special destinate profesorilor, sunt în procedură de achiziţie, prin diferite programe.

„În cel mai scurt timp, nu numai că se va acoperi necesarul de 6.899 de dispozitive electronice pentru învăţământul de masă, pentru 8% din numărul total al elevilor, aşa cum a fost raportat de către managerii şcolari la începutul acestei săptămâni, ci se vor achiziţiona dispozitive electronice şi pentru cei care nu au considerat că ar avea nevoie. Toate unităţile de învăţământ, 500 de şcoli, cu excepţia a nouă dintre ele, vor primi dispozitive electronice prin programul POC - Ordonanţa de Urgenţă nr. 144/2020, ca urmare a scrierii de cereri de finanţare fie de către administraţiile publice locale, fie de către unităţile de învăţământ, în vederea achiziţionării de tablete, table interactive şi videoproiectoare, etc. Pentru cele nouă unităţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean va scrie cererea de finanţare. De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa a devenit eligibil şi şi-a manifestat disponibilitatea pentru a scrie cerere de finanţare pentru elevii din Centrele Şcolare pentru Educaţie Incluzivă, care vor primi dispozitive speciale, adaptate nevoilor acestora”, a precizat şeful IȘJ Constanţa.



Verificări permanente


Potrivit acestuia, până vor sosi tabletele pentru elevii care nu au deloc, inspectorii şcolari monitorizează săptămânal fiecare elev, astfel încât pregătirea tuturor să fie asigurată conform standardelor specifice, până la achiziţionarea mijloacelor tehnologice necesare.

Statistica IȘJ mai arată că 43 de unităţi de învăţământ nu au, la această oră, conexiune internet în clădire, dintre care 32 sunt grădiniţe şi 11 sunt şcoli gimnaziale sau primare.

„Pe lângă preocuparea pentru suportul tehnic în activităţile didactice, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va verifica, în această perioadă, procedurile unităţilor de învăţământ privind activităţile didactice desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi programul de muncă stabilit la nivelul unităţii de învăţământ, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2”, a mai spus inspectorul şcolar general.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9443 secunde