Inspectori cercetați penal pentru fraudarea admiterii

151
Inspectori cercetați penal pentru fraudarea admiterii - bac302a315aad7771405073755-1439889289.jpg

Articole de la același autor

O echipă a Corpului de Control al ministrului Educației și Cercetării Științifice a efectuat, în perioada 11-14 august, un control la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, având ca tematică verificarea unor proceduri privind admiterea în învățământul liceal de stat în anul școlar 2015-2016, mai precis modalitatea în care au fost soluționate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată. În sensul definit de metodologie, prin "situații speciale" se înțeleg situațiile medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaților gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greșită în baza de date computerizată a opțiunilor exprimate de elevi.

Din documentele verificate, s-a constatat că, dintr-un total de 523 de cereri de transfer depuse, dintre care 7 în afara termenului stabilit, au fost aprobate 386 de cereri. Dintre cele 386 de cereri aprobate, transferurile a 332 de elevi au fost aprobate fără respectarea prevederilor legale prevăzute de Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat. S-a constatat, de asemenea, că majoritatea cererilor aprobate nu sunt însoțite de documente care să justifice situațiile speciale invocate în aprobare. Compararea mediilor de admitere ale elevilor transferați cu ultima medie de admitere din liceele în care li s-a aprobat transferul a relevat, în numeroase cazuri, diferențe cuprinse între 1 punct și 2,83 puncte.

Comisia Județeană de Admitere a fost condusă de doamna Cristina Teodorovici, inspector școlar general adjunct, și a fost constituită din 10 membri (7 inspectori școlari din cadrul inspectoratului școlar, un cadru didactic și 2 informaticieni).

Prin urmare, la propunerea echipei de control, ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a aprobat următoarele măsuri:

1. Anularea transferurilor efectuate cu încălcarea prevederilor legale.

2. Cercetarea disciplinară a membrilor Comisiei de admitere a ISJ Suceava pentru încălcarea prevederilor legale privind transferul elevilor.

3. Sesizarea organelor de cercetare penală privind săvârșirea unei posibile infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu modalitatea de aprobare a transferurilor elevilor după repartizarea computerizată.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice este astfel consecvent în ceea ce privește descurajarea prin măsuri ferme a oricăror tendințe de încălcare a reglementărilor legale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5199 secunde