Interviu cu prof. Narciz Amza:

"Inspectoratul Școlar nu trebuie văzut ca un bau-bau"

1474
10
Absolventă a Facultății de matematică, Universitatea București, promoția 1986, prof. Narciz Amza a fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța timp de un an și jumătate. Actualmente este un căutat formator din cadrul Casei Corpului Didactic. 


- Ați promovat inspector general de la catedră?

- Nu, de la Casa Corpului Didactic, care a reprezentat pentru mine casa mea profesională. Am ajuns aici în anul 1996, după ce am predat la Liceul Pedagogic. Anii petrecuți în acest liceu reprezintă o perioadă foarte frumoasă din viața mea, pentru că m-am ocupat de formarea învățătoarelor și educatoarelor și de perfecționarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar și învățământul primar. A fost o perioadă minunată, ca dovadă relația pe care o am în continuare cu fostele mele eleve care și acum îmi spun "Doamna Dirigintă". Chiar am primit zilele acestea o înștiințare pe Facebook că trebuie să ne întâlnim. Așa încât legătura cu diriga se păstrea-ză și acum după mulți ani.

La Casa Corpului Didactic am prilejul să mă întâlnesc cu oameni minunați, să văd preocuparea pentru formarea continuă a cadrelor didactice din județul nostru și să văd că există oameni optimiști și entuziaști chiar dacă în jurul nostru nu se întâmplă numai lucruri frumoase.

- Care considerați că a fost cea mai mare realizare a mandatului dvs. de "general"?

- În plan personal, a constituit o perioadă de acumulare de experiență și cred că am descoperit relațiile inter-umane la un alt nivel. În plan profesional, consider că mi-am pus amprenta cât de cât asupra managementului educa-țional la nivelul județului Con-stanța.

Chestii spectaculoase nu poți să faci în partea asta de birocrație, dar faptul că am adus în Inspectoratul Școlar o deschidere, așa încât această instituție să nu fie văzută doar ca un bau-bau, ci ca un îndrumător, ca o instituție pe care te poți baza. Inspectorii să nu fie doar controlori, ci să fie îndrumători, oameni pe care să-i poți întreba când nu știi ceva. Și poate cea mai mare realizare este recunoașterea colegilor că dădeam sarcini clare. Când le spuneam ce avem de făcut le spuneam și cum facem. Cum s-ar spune acum procedura de îndeplinit.

- Și în perioada aceea învățământul se scălda în ape tulburi?

- Cred că totdeauna au fost ape tulburi în învățământ, ca dovadă că din cauza lor a trebuit să-mi dau demisia, dar a fost o decizie personală și nu pot să blamez pe cineva pentru acest lucru. Și există o urmă de regret că am dezamăgit un pic oamenii care au crezut în mine. Dar nici nu am putut să sacrific liniștea familiei mele pentru o funcție. Și mă simt bine, mulțumită și împlinită pentru că în general am făcut numai ce am vrut să fac.

- La Casa Corpului Didactic dați "piept" cu diverse generații de profesori. Cum se văd ele?

- Există mai multe categorii de colegi de-ai noștri, cadre didactice, care vin la cursurile de formare continuă. Unii sunt interesați doar de hârtie, pentru că știe toată lumea că trăim într-o epocă a dosarelor, dar lucrul acesta nu se întâmplă numai în învățământ. Peste tot este la fel. Oricine vrea să înainteze în carieră trebuie să aibă un dosar profesional consistent. Pe de altă parte mai sunt colegi care se încadrează în categoria visătorilor, care vin să învețe, să cunoască alți oameni, să se dezvolte și personal și profesional. Poate că vă întrebați de ce menționez permanent și partea personală. Pentru că eu consider că dacă nu te dezvolți din punct de vedere personal, n-ai cum să crești profesional. Un profesionist adevărat trebuie să fie un om adevărat și mă refer aici, ca de altfel în orice domeniu, la caracterul omului.

Revenind la cursanții pe care îi avem aici, la Casa Corpului Didactic, trebuie precizat că sunt oameni din diferite generații. Avem și absolvenți de anul acesta, dar avem și colegi în prag de pensie care vin să învețe și sunt pentru noi o sursă de inspirație.

- Dincolo de hârtia pe care o capăt după curs, câtă apli-cabilitate au aceste cursuri la catedră?

- Depinde de fiecare om în parte. Sunt cei care vin cu adevărat să învețe, chiar și aplică lucrurile pe care le-au învățat. Dar dacă omul vine doar ca să ia o hârtie n-ai cum să-i bagi în cap printr-o formulă magică tot suportul de curs și el să se ducă automat la clasă și să aplice lucrurile frumoase pe care le-a învățat.

- Care considerați că este cel mai interesant curs?

- Bineînțeles că cel pe care l-am propus eu: Management performant și calitate în educație. Un curs acreditat, foarte solicitat și îmi pare rău că nu avem forța necesară să răspundem tuturor solicitărilor și sunt colegi de-ai noștri care trebuie să mai aștepte până să participe la aceste cursuri. Acum în derulare sunt trei grupe aici la Constanța. Mai avem trei grupe care vor începe la Medgidia pe 23 februarie și încă o grupă la Mangalia pe 2 martie.

Cursul se referă la tehnici de inițiere în management, și funcții manageriale, și roluri manageriale, și proiect de dezvoltare instituțională, și managementul clasei. Diferite niveluri ale managementului. O dată managementul clasei, care este baza, după aceea managementul unității școlare și mai abordăm și aspecte ale inspecției școlare. Când am acreditat programul am menționat grupul țintă funcții de conducere, îndrumare și control, dar și aspi-ranți la aceste funcții. Așadar, pot participa și cadre didactice care își doresc să știe dacă sunt bine conduse.

- Sfat pentru tinerele generații de dascăli.

- În meseria aceasta nu vii să câștigi bani. Dacă asta cauți te duci în sectorul privat. Aici ar trebui să rămână oamenii cu vocație, cei care își doresc într-adevăr să facă educație. Cei care își doresc să se îmbogățească trebuie să-și caute un alt drum în viață. 


Comentează știrea

Danâlețul pupinos
18 februarie 2013
Nashicul

O fi bine pregatita profesional-dar este cunoscuta ca:avand pe "nashul" in suflet(adica Dobiboaca=adepta bishnitzar de TroCoceni) !!! Vorba aia: de dobiboci, numai de bine !!!

Cadru didactic
18 februarie 2013
A fost și să nu mai fie

Lasați-ne cu experiența la catedră, iar ca inspector general în afara refrenului,, dacă pleci..." nu a rămas nimic . Găsiți adevărații dascăli care au cu adevărat valoare și ceva de spus. A fost odată....să nu se mai întoarcă!

Finutza
18 februarie 2013
Finutza

Of finutza lu Basel. :))

ion
18 februarie 2013
ai uitat?

mai tanti... ai uitat cand erai mare inspectorita si nu mai salutai si nu mai cunosteai pe nimeni? hai.. hai...

irina
18 februarie 2013
fintza lui base

D-na profesoara era suplinitor la Colegiul Constantin Bratescu. isi lua postul cu spaga. Se tot ducea la titularizare si lua note de 3. Apoi s-a titularizat pe banii sotului la tara, la tuzla, Brusc , datorita nasului Basescu a ajuns Inspectorat general....Cica si-a dat demisia pentru familie. Pe naiba. A dat-o afara tanti Udrea. ...Si din inspectorat si din pdl. Da interviuri pentru ziarul Cuget liber. De ce? Sotul d-nei lucreaza pentru D-l Bosanceanu, patronul ziarului. De ce nu este capabila sa dea interviuri si pentru alte publicatii?

CAMELIA
18 februarie 2013
INCOMPETENTA PROFESIONALA

Un inspector general scolar, care a petrecut ultimii 9-10 ani in concedii fara plata, a cazut prada propriei incompetente. Nemultumirile profesorilor din judet, cumulate cu dezordinea si indisciplina din scoli, in fata carora inspectorii scolari au inchis ochii nestingheriti, au pus capat functiei de inspector-sef al I.S.J., detinuta de profesorul metodist, Narciz Amza. Un an si jumatate, atat a rezistat inspectorul narcisist, lipsit de o experienta valabila pentru postul ocupat. Narciz Amza a binevoit sa plece capul, desigur, pe ultima suta de metri. Dupa controlul pornit in zilele de 7 si 8 iunie de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in urma constatarii unor grave deficiente in sistemul educational de la Constanta, Amza a decis sa lase fraiele conducerii, inainte de a afla rezultatul expertizei ministeriale. Nu a avut curajul sa infrunte decizia Ministerului Educatiei. Si nici nu este greu de banuit de ce. Lipsa unei pregatiri temeinice pentru postul pe care l-a detinut, cu chiu, cu vai, aproape doi ani de zile, sinonima cu proasta gestionare a invatamantului local, i-a scris de la sine sentinta. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Narciz Amza si-a luat public adio de la functie: "Marti, 12 iunie, am trimis prin fax catre dl. ministru al Educatiei solicitarea de a-mi inceta contractul colectiv de management educational prin acordul partilor". Hotararea demisionarii nu a venit de la sine, ci cu sprijinul familiei, sustine Amza: "Decizia renuntarii la functie a venit pe baza consultarii in consiliul consultativ al familiei". Si a picat chiar la tanc. Testele nationale si bacalaureatul se apropie, iar Amza scuteste elevii, dascalii si parintii de superficiala-i inspectie a examinarilor. Mai bine de 50 de personalitati asteapta acum sa ocupe postul ravnit si detinut pe criterii politice de catre Narciz Amza. Printre ele sunt mentionate inspectorul scolar general adjunct Marian Sarbu si fostul inspector scolar pe invatamantul preprimar, Irinela Nicolae. Cu Amza au domnit dezordinea si indisciplina Cu Amza la conducerea I.S.J., 20 de inspectori scolari cu experienta au fost inlaturati si profesorii au fost mintiti si umiliti. Sub "obladuirea" actualei demisionare, elevii s-au batut in clase, au copiat la examene, iar parintii au dat bani pentru protocoale. Profesorii au fost dusi cu vorba si tarati pe holurile Inspectoratului Scolar Judetean. Desi trebuiau sa primeasca rezultatele la concursul de dosare privind transferul la o alta unitate scolara, in cursul zilei de luni, 23 aprilie a.c., asa cum s-a intamplat in cadrul inspectoratelor scolare judetene din tara, cele 236 de cadre didactice constantene participante au primit rezultatul cu putin inainte de miezul noptii. Cu toate acestea, pe tot parcursul zilei de luni, Narciz Amza a incercat sa ii trimita acasa pe profesori, asigurandu-i ca rezultatele au fost deja afisate pe Internet. Fapt dezmintit la acel moment atat de dascali, cat si de inspectorul scolar general adjunct, Marian Sarbu, care au precizat ca nici marti dimineata rezultatele nu erau postate on-line. Cu batjocura si iresponsabilitate, asa ii trateaza pe dascali Narciz Amza, inspectorul scolar general. Din cauza lipsei crase de organizare, pentru a se inscrie la concursul de titularizare, sustinut zilele trecute, cadrele didactice din judet au ajuns sa se calce in picioare la Inspectorat. Daca pasesti dincolo de vacarmul din institutia Inspectoratului Scolar Judetean, ajungi in scolile din municipiu ce numai cu numele au o inspectie. Pentru bacalaureat, desi este interzis prin metodologia de desfasurare a examenului, parintii tinerilor de clasa a XII-a din liceele "Traian", "Decebal", Telecomunicatii sau Energetic au platit un protocol de 150-200 lei, ca sa fie siguri ca odraslele le promoveaza testarea. Daca inspectia bacalaureatului nu se va mai desfasura sub auspiciile Narcizei Amza, un prim examen cu disfunctionalitati deja a avut loc. Este vorba de cel privind atestarea competentelor liceenilor. La atestatul de la informatica, profesorii de la clasa le-au postat tinerilor, inainte de testare, rezultatele subiectelor in calculator, iar in sala de examen dascalii au fost tot timpul aproape de viitori informaticieni cu sfaturi si sugestii. Toate acestea s-au intamplat chiar sub ochii inspectorului scolar general, Narciz Amza. Nici inspectia scolilor, nici elevii si situatia unitatilor de invatamant din rural nu constituie o prioritate pentru Amza. Cati elevi de la sate nu reusesc, din cauza barierelor financiare, sa urmeze cursurile unui liceu, este o enigma pentru Inspectorat. Tot ce stiu inspectorii scolari, condusi indeaproape de Narciz Amza, este ca 836 de tineri din mediul rural au fost, in acest an, clasa a IX-a. Desi ne confruntam cu o criza a locurilor in gradinite, Amza a incercat ieri sa ne convinga ca neagra-i alba. "Nu exista o criza in judetul Constanta in privinta locurilor din invatamantul prescolar", sustine Amza, in conditiile in care, in momentul de fata, in gradinite se afla 461 de dosare de inscriere in asteptare, iar numarul disponibil de locuri, gasite prin suplimentari si ingramadirea copiilor in unitatile preprimare existente, este de 365. Dupa ce a negat violenta din scoli, acum o recunoaste Desi a adus invatamantul constantean la dezastru, Amza a vrut in cele dintai sa-si asigure spatele cu orice pret si sa joace rolul de victima. In cadrul intrunirii de saptamana trecuta cu toti directorii din judet, Amza a cautat sa-si atraga sustinerea acestora. Dupa ce i-a anuntat cu privire la vizita incomoda venita din partea Ministerului Educatiei din zorii zilei, ea a incercat sa-i atraga pe reprezentantii directiunilor de partea ei. Daca elevii s-au batut in scoli, daca copiii au fost violenti, daca profesorii s-au certat cu tinerii, au fost intrebari pe care Amza le-a adresat directorilor de unitati scolare. Pentru ca responsabilitatea actelor de violenta din scoli se rasfrange si asupra lor, directiunile ori au tagaduit orice urma de conflict, ori au luat in deradere situatia jalnica in care se scalda invatamantul constantean, sustinand ca elevii i-au batut pe ei si nu invers. Intrucat nu fac fata raspunderii ce li se impune, directorii au negat saptamana trecuta la unison, impreuna cu Narciz Amza, existenta violentei in scolile din judet. Directorii au convenit cu totii sa semneze in procesul-verbal al intrunirii ca educatia de la Constanta nu se confrunta cu disfunctionalitati majore. Ceea ce directorii de scoli si deja fostul inspector scolar general Narciz Amza abjura, statisticile neaga si chiar pozitioneaza Constanta pe un loc fruntas la capitolul violenta in unitatile de invatamant. Cotidianul "Independentul" i-a atras atentia la acel moment cu privire la acest fapt. In cadrul conferintei de presa de ieri, semnalul de alarma tras de cotidianul "Independentul" a avut efectul scontat. Amza a tinut sa-si retraga aberatiile de saptamana trecuta. Mai nou, violenta exista in scoli, insa "necesita timp si eforturi conjugate pentru diminuarea ei". Asa ca tinem sa-i reamintim Narcizei Amza cateva dintre scenariile de violenta petrecute in scoli pentru a nu le mai contesta in veci: dupa ce in noiembrie 2006 un preot paroh, care preda religia la o scoala, a fost agresat de un tanar de 20 de ani, aflat sub influenta alcoolului, o eleva de la un colegiu din Mangalia a fost crunt batuta de cateva colege, pentru ca nu a vrut sa chiuleasca de la ore, iar un elev de la un liceu din Constanta si-a amenintat cu un cutit un coleg chiar in curtea scolii, au urmat trei luni din anul 2007 la fel de sangeroase. Peste 80 de incidente au fost inregistrate in scolile municipiului. La finele lunii martie, pe raza unitatilor scolare au avut loc in jur de 20 de batai intre adolescenti. Jandarmii constanteni au aplicat mai bine de 60 de amenzi pentru persoane care au provocat scandal sau au intrat fara drept in scoli si licee, perturband activitatea educationala si provocand incidente grave. Un caz grav, si nu singular, de agresiune intre elevi a fost si cel din luna martie, de la Grupul Scolar "Tomis", unde un tanar de 17 ani a fost injunghiat de un coleg de clasa.

GEORGE
18 februarie 2013
HAOS

Un inspector general scolar, care a petrecut ultimii 9-10 ani in concedii fara plata, a cazut prada propriei incompetente. Nemultumirile profesorilor din judet, cumulate cu dezordinea si indisciplina din scoli, in fata carora inspectorii scolari au inchis ochii nestingheriti, au pus capat functiei de inspector-sef al I.S.J., detinuta de profesorul metodist, Narciz Amza. Un an si jumatate, atat a rezistat inspectorul narcisist, lipsit de o experienta valabila pentru postul ocupat. Narciz Amza a binevoit sa plece capul, desigur, pe ultima suta de metri. Dupa controlul pornit in zilele de 7 si 8 iunie de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in urma constatarii unor grave deficiente in sistemul educational de la Constanta, Amza a decis sa lase fraiele conducerii, inainte de a afla rezultatul expertizei ministeriale. Nu a avut curajul sa infrunte decizia Ministerului Educatiei. Si nici nu este greu de banuit de ce. Lipsa unei pregatiri temeinice pentru postul pe care l-a detinut, cu chiu, cu vai, aproape doi ani de zile, sinonima cu proasta gestionare a invatamantului local, i-a scris de la sine sentinta. Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Narciz Amza si-a luat public adio de la functie: "Marti, 12 iunie, am trimis prin fax catre dl. ministru al Educatiei solicitarea de a-mi inceta contractul colectiv de management educational prin acordul partilor". Hotararea demisionarii nu a venit de la sine, ci cu sprijinul familiei, sustine Amza: "Decizia renuntarii la functie a venit pe baza consultarii in consiliul consultativ al familiei". Si a picat chiar la tanc. Testele nationale si bacalaureatul se apropie, iar Amza scuteste elevii, dascalii si parintii de superficiala-i inspectie a examinarilor. Mai bine de 50 de personalitati asteapta acum sa ocupe postul ravnit si detinut pe criterii politice de catre Narciz Amza. Printre ele sunt mentionate inspectorul scolar general adjunct Marian Sarbu si fostul inspector scolar pe invatamantul preprimar, Irinela Nicolae. Cu Amza au domnit dezordinea si indisciplina Cu Amza la conducerea I.S.J., 20 de inspectori scolari cu experienta au fost inlaturati si profesorii au fost mintiti si umiliti. Sub "obladuirea" actualei demisionare, elevii s-au batut in clase, au copiat la examene, iar parintii au dat bani pentru protocoale. Profesorii au fost dusi cu vorba si tarati pe holurile Inspectoratului Scolar Judetean. Desi trebuiau sa primeasca rezultatele la concursul de dosare privind transferul la o alta unitate scolara, in cursul zilei de luni, 23 aprilie a.c., asa cum s-a intamplat in cadrul inspectoratelor scolare judetene din tara, cele 236 de cadre didactice constantene participante au primit rezultatul cu putin inainte de miezul noptii. Cu toate acestea, pe tot parcursul zilei de luni, Narciz Amza a incercat sa ii trimita acasa pe profesori, asigurandu-i ca rezultatele au fost deja afisate pe Internet. Fapt dezmintit la acel moment atat de dascali, cat si de inspectorul scolar general adjunct, Marian Sarbu, care au precizat ca nici marti dimineata rezultatele nu erau postate on-line. Cu batjocura si iresponsabilitate, asa ii trateaza pe dascali Narciz Amza, inspectorul scolar general. Din cauza lipsei crase de organizare, pentru a se inscrie la concursul de titularizare, sustinut zilele trecute, cadrele didactice din judet au ajuns sa se calce in picioare la Inspectorat. Daca pasesti dincolo de vacarmul din institutia Inspectoratului Scolar Judetean, ajungi in scolile din municipiu ce numai cu numele au o inspectie. Pentru bacalaureat, desi este interzis prin metodologia de desfasurare a examenului, parintii tinerilor de clasa a XII-a din liceele "Traian", "Decebal", Telecomunicatii sau Energetic au platit un protocol de 150-200 lei, ca sa fie siguri ca odraslele le promoveaza testarea. Daca inspectia bacalaureatului nu se va mai desfasura sub auspiciile Narcizei Amza, un prim examen cu disfunctionalitati deja a avut loc. Este vorba de cel privind atestarea competentelor liceenilor. La atestatul de la informatica, profesorii de la clasa le-au postat tinerilor, inainte de testare, rezultatele subiectelor in calculator, iar in sala de examen dascalii au fost tot timpul aproape de viitori informaticieni cu sfaturi si sugestii. Toate acestea s-au intamplat chiar sub ochii inspectorului scolar general, Narciz Amza. Nici inspectia scolilor, nici elevii si situatia unitatilor de invatamant din rural nu constituie o prioritate pentru Amza. Cati elevi de la sate nu reusesc, din cauza barierelor financiare, sa urmeze cursurile unui liceu, este o enigma pentru Inspectorat. Tot ce stiu inspectorii scolari, condusi indeaproape de Narciz Amza, este ca 836 de tineri din mediul rural au fost, in acest an, clasa a IX-a. Desi ne confruntam cu o criza a locurilor in gradinite, Amza a incercat ieri sa ne convinga ca neagra-i alba. "Nu exista o criza in judetul Constanta in privinta locurilor din invatamantul prescolar", sustine Amza, in conditiile in care, in momentul de fata, in gradinite se afla 461 de dosare de inscriere in asteptare, iar numarul disponibil de locuri, gasite prin suplimentari si ingramadirea copiilor in unitatile preprimare existente, este de 365. Dupa ce a negat violenta din scoli, acum o recunoaste Desi a adus invatamantul constantean la dezastru, Amza a vrut in cele dintai sa-si asigure spatele cu orice pret si sa joace rolul de victima. In cadrul intrunirii de saptamana trecuta cu toti directorii din judet, Amza a cautat sa-si atraga sustinerea acestora. Dupa ce i-a anuntat cu privire la vizita incomoda venita din partea Ministerului Educatiei din zorii zilei, ea a incercat sa-i atraga pe reprezentantii directiunilor de partea ei. Daca elevii s-au batut in scoli, daca copiii au fost violenti, daca profesorii s-au certat cu tinerii, au fost intrebari pe care Amza le-a adresat directorilor de unitati scolare. Pentru ca responsabilitatea actelor de violenta din scoli se rasfrange si asupra lor, directiunile ori au tagaduit orice urma de conflict, ori au luat in deradere situatia jalnica in care se scalda invatamantul constantean, sustinand ca elevii i-au batut pe ei si nu invers. Intrucat nu fac fata raspunderii ce li se impune, directorii au negat saptamana trecuta la unison, impreuna cu Narciz Amza, existenta violentei in scolile din judet. Directorii au convenit cu totii sa semneze in procesul-verbal al intrunirii ca educatia de la Constanta nu se confrunta cu disfunctionalitati majore. Ceea ce directorii de scoli si deja fostul inspector scolar general Narciz Amza abjura, statisticile neaga si chiar pozitioneaza Constanta pe un loc fruntas la capitolul violenta in unitatile de invatamant. Cotidianul "Independentul" i-a atras atentia la acel moment cu privire la acest fapt. In cadrul conferintei de presa de ieri, semnalul de alarma tras de cotidianul "Independentul" a avut efectul scontat. Amza a tinut sa-si retraga aberatiile de saptamana trecuta. Mai nou, violenta exista in scoli, insa "necesita timp si eforturi conjugate pentru diminuarea ei". Asa ca tinem sa-i reamintim Narcizei Amza cateva dintre scenariile de violenta petrecute in scoli pentru a nu le mai contesta in veci: dupa ce in noiembrie 2006 un preot paroh, care preda religia la o scoala, a fost agresat de un tanar de 20 de ani, aflat sub influenta alcoolului, o eleva de la un colegiu din Mangalia a fost crunt batuta de cateva colege, pentru ca nu a vrut sa chiuleasca de la ore, iar un elev de la un liceu din Constanta si-a amenintat cu un cutit un coleg chiar in curtea scolii, au urmat trei luni din anul 2007 la fel de sangeroase. Peste 80 de incidente au fost inregistrate in scolile municipiului. La finele lunii martie, pe raza unitatilor scolare au avut loc in jur de 20 de batai intre adolescenti. Jandarmii constanteni au aplicat mai bine de 60 de amenzi pentru persoane care au provocat scandal sau au intrat fara drept in scoli si licee, perturband activitatea educationala si provocand incidente grave. Un caz grav, si nu singular, de agresiune intre elevi a fost si cel din luna martie, de la Grupul Scolar "Tomis", unde un tanar de 17 ani a fost injunghiat de un coleg de clasa.

Profesorul de serviciu!
19 februarie 2013
...nu aruncati cu piatra!

...sunteti răi! Ati scormonit in viata omului de dragul de a ridica praful in sus! Nimic mai mult! Eu am cunoscut multi inspectori generali la viata mea. Nu am nici o treaba cu nimeni! Dar a fost singurul om interesat de activitatea mea profesionala.....si la scurta intalnire pe care am avut-o, ...incedeibil!....m-a invitat sa iau loc, ceea ce altii nu a facut! Este o chestiune de caracter! Daca Dumneavoastra nu va este pe plac bunul simt, este altceva...dar recunasteti cu sinceritate asta....In rest. amaraciune multa!

columna
20 februarie 2013
dreptate

Are dreptate, dupa parerea mea,comentatorul de la 8 ,deoarece n Narciz a incercat sa interactioneze cu profesorii, cursurile ei de management erau atractive,e drept ca nu a facut fata haosului deja inradacinat la ISJ, dar sa legi toate relele din scolile constantene de numele ei e o exagerare...

mircea
21 februarie 2013
incompetenta de la ccd

este titulara la tuzla. la ccd a stat din comoditate si niciodata pe norma intreaga,de fapt ar trebui intrebata d-na Stroie cam ce hram purta si cat de des mergea la munca. eroine erau fetele de la ccd (Mihaela, Daniela,etc,) care i-au facut treaba cand ea bantuia judetul pentru probleme politice si nu numai.....celebra Feride facea de toate-poate sa isi treaca in CV chiar si functia de inspector general.acum e prin sua si saraca amza ii duce dorul, ca nu prea mai are cine sa-i faca treburile prin ccd.Reprezentarea in isj a fost IMENSA sub domnia amza-base. ce naiba mai dai declaratii prin presa.?stai acasa la cratita. cand ai fost inspector ai facut c.... praf. chiar nu ai ce face? te-ai plictisit?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2983 secunde