Condiții inumane la examenul de Bacalaureat

Inspectoratul Școlar Județean: câtă rea-voință, câtă nepăsare?

3787
30
Inspectoratul Școlar Județean: câtă rea-voință, câtă nepăsare? - fondreavointa-1466526024.jpg

Articole de la același autor

Pe călduri de peste 35 de grade Celsius, numai de susținut examene scrise nu au chef absolvenții constănțeni de liceu, care mai au la dispoziție 10 zile să se-ndoape… în ajun. Și de parcă nu ar fi suficient stresul probelor, pentru cei 112 liceeni de la Hârșova se va mai adăuga și o navetă de 64 kilometri până în centrul de examen de la Cernavodă, unde au fost arondați.

Cu mult înainte ca Inspectoratul Școlar Județean Constanța să facă publică lista celor 15 centre de examen în care absolvenții de anul acesta vor susține probele scrise, un comitet de părinți ai liceenilor din Hârșova (președinte Daniela Negurici) s-a mobilizat solicitând, cu tabel de semnături atașat, Comisiei Județene de Bacalaureat organizarea unei subcomisii la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu".

"Solicităm acest lucru având în vedere faptul că toți elevii trebuie să aibă șanse egale. Menționăm că susținerea examenului în altă localitate ar putea avea influență negativă asupra rezultatelor finale ale elevilor, deoarece deplasarea necesită timp, bani și mijloace de transport, nu toți copiii au posibilități materiale, desfășurarea procesului de examinare într-o locație străină produce inhibiție și lipsă de concentrare", se arată în adresa datată 9 iunie.

Toată lumea speră… în zadar!

Ba chiar directorul acestei instituții, prof. Manuela Cornelia Piștea, a transmis rugămintea aceluiași ISJ, încă din luna aprilie, invocând art. 31 alin. 2 din Metodologia de organizare și desfă-șurare a examenului de bacalaureat.

"Menționăm că în anul școlar 2015-2016 funcționează trei clase a XII-a, cu un număr de 81 de elevi, din care 29 de navetiști din mediul rural", încheie adresa același director.

Acestora li se adaugă alți 31 de absolvenți de la Liceul Tehnologic "Carsium" Hârșova.

Tot din aprilie datează și o adresă semnată în comun de prof. Piștea, fostul primar Tudor Nădrag și prof. Nicoleta Oprea, directorul Liceului "Carsium", care se adresau Ministerului Educației și inspectorului general prof. Gabriela Bucovală pentru organizarea unei subcomisii, la fel cum s-a procedat și anul trecut.

Pe 20 mai, fostul primar reînnoiește rugămintea printr-o nouă adresă, precizând că la cei 60 de km de la Hârșova la Cernavodă se adaugă alți 30 de km pe care îi au de parcurs elevii din localitățile riverane.

Ministerul pasează… motanul

Pe 3 iunie, în cele din urmă, ISJ Constanța răspunde că va analiza "în perioada următoare solicitarea dumneavoastră, urmărind în egală măsură interesul absolvenților, precum și respectarea normelor metodologice specifice". Și da, a analizat atât de mult,

încât pe 15 iunie a hotărât că NU SE POATE!

Zilele trecute, primarul ales Viorel Ionescu ne-a contactat pentru a ne pune la dispoziție și răspunsul MEN, prin care se concluziona că trebuie să se adreseze Comisiei județene de Bacalaureat "care are atribuții cu privire la aprobarea subcomisiilor din centrele de examen pentru un efectiv mai mare de 75 de candidați".

Am încercat, ieri, să luăm legătură cu prof. Bucovală, inspector școlar general, pentru a afla dacă se mai poate proceda la înființarea unei subcomisii la Hârșova, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut. Mai ales că în repetate rânduri, "generalul" a afirmat că prioritar este interesul elevului. Din păcate, nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la sms, cel mai probabil din cauza agendei încărcate.

În schimb, vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat, prof. Alina Nițu, a declarat că s-a respectat metodologia în vigoare și ordinele primite de la Ministerul Educației. "Nu ne obligă nimeni să facem o subcomisie la Hârșova, ca mai apoi să ni se solicite ca și Ostrovul și Băneasa să beneficieze de aceleași condiții", a explicat prof. Nițu.

Același primar Viorel Ionescu ne po-vestea că a purtat o discuție cu prof. Bucovală, în care i-a expus chinul la care sunt supuși cei 112 elevi din Hârșova, dar nu a plecat nici pe departe liniștit că problema celor care l-au ales a fost rezolvată, motiv pentru care ni s-a adresat, în speranța că strigătul de ajutorul al părinților din Hârșova va fi auzit.

Prevederi legale

Art. 31 (1) - Numărul candidaților înscriși într-o comisie de examen va fi decis ținând cont de necesitatea desfășurării în condiții optime a examenului și va fi cuprins între 250 și 450 de candidați.

(2) - Pentru centrele de examen care au arondate unități de învățământ situate la distanță mare de centru, se pot organiza subcomisii, care au un efectiv de cel puțin 75 de candidați, și care își pot desfășura activitatea în altă locație sau chiar în altă localitate decât cea în care își are sediul centrul de examen. 

Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Oooooo,
21 iunie 2016
am mai auzit explicatiile astea

Exact asa procedeaza ministerul si inspectoratul! Nu-si asuma nimic, taraganeaza "analizele" situatiilor, trimit oamenii de colo- colo pentru ca in final sa nu rezolve nimic! Da, asa e doamna Nitu! Pe voi nu va poate obliga nimeni sa faceti nimic! Dar legea cand aveti de gand s-o respectati????

ISJ-ul,
21 iunie 2016
raspunsuri in dorul lelii

La ISJ C-ta nu trebuie sa raspunzi in cel mult 30 de zile la orice adresa? Daca era invers, adica trebuia sa primeasca isj-ul un raspuns de la doamna directoare sau vreo situatie ceruta de minister pentru cine stie ce statistica nerelevanta? Nu se suparau daca venea raspunsul in doua luni? Sau daca nu se inscriau elevii liceului respectiv lin nu stiu ce proiect care da bine la dosarul doamnelor inspectoare.........

Doamna Simona Anghel,
21 iunie 2016
Va invitam la consiliu la scoala Dan Barbilian!

Pariez ca nici directoarea Stan n-o sa va raspunda la telefon daca veti dori sa participati la Consiliul Profesoral (in sfarsit se face, dupa 3 luni, doar ptr ca se termina scoala, altfel....) de azi, miercuri 22 iunie, ora 18:00.... Doamna Inspector o sa trimita cu monitorizarea ca de obicei, si gata! S-au spalat pe maini! Stan e in concediu sau poate si-a dat fara plata, nu stie nimeni ce naiba face, ca ea are treaba doar cu comisiile de disciplina! Stat in stat, sau ce? Jos regimul Stan!!!! Daca la noi in scoala transparenta si comunicarea lasa de dorit, macar sa va anuntam noi....online!

Isj, marioneta lui stan!
21 iunie 2016
Stan se joaca cu toti!

Aplicam titlul pe situatia scolii 28 si rezulta: 100% rea-vointa, 100% nepasare din partea isj in privinta scolii 28. Las-o, draga isj, sa ne reduca pe toti la tacere!!! Buba o sa se sparga curand, cand n-o sa mai vrem noi comunicare cu voi, asa cum evitati voi acum relationarea cu noi! Si o sa aducem cazul 28 in atentia opiniei nu locale, ci nationale! Ce nu se intelege?! Ca nu cedam, ca nu dam inapoi se intelege asta? Ca stan este un pericol la conducerea scolii 28?! Se intelege si asta? Ca nu ne temem de ea sau de cei din isj care-i tin palma?! Se intelege! Va faceti la fel de vinovati ca stan pentru tot ce se intampla in 28 cu noi, cadre didactice, parinti, elevi! La fel de vinovati!

Alo, isj!
21 iunie 2016
Stan va bate statisticile!

Ati facut un clasament sin punctul de vedere al numarului de sanctiuni pe an dat de oricare director constantean?! Stati linistiti, raspunsul il stim si noi: stan ocupa locul I, a dat sanctiuni, una este in curs de contestare si altele in curs de inventare! De catre cine?! Normal, de catre creerasul bolnav al lui stan, asumate prin semnatura de ghioceii mari la stat, dar mici la sfat si barate de comisia de disciplina a isj pana la ultima stare de epuizare psihica a cadrului didactic vanat de stan si injosit de isj prin convocari repetate si fara sens in comisia de tortura psihica, pardon, de disciplina a isj!!! Multumim isj pentru sprijin! Nici nu ne inchipuiam ca ne puteti ajuta in asemenea mod! Multumim frumos!

Stan, jegul de om!
21 iunie 2016
Santajeaza si manipuleaza!

Stan santajeaza si manipuleaza! Pe toata lumea! Cine nu i-a devenit inca dusman sa nu se bucure! Ii vine randul, fara grija! Asta da in cap tuturor!

prof
21 iunie 2016
E mai mult decat atat!

E bataie de joc! Cam cat respect asteapta reprezentantii isj-ului, oricine ar fi ei, de la cadrele batjocorite ale scolii 28 pentru nepasarea si reaua lor credinta? Bai, dar chiar asa, nu vad nimic, se incapataneaza sa ne rada in nas? Adica se cred mari si tari! Bravo ISJ!

BREAKING NEWS de la sc.28
22 iunie 2016
Ne descurcam cum putem!

Asa cum ni s-a spus sau sugerat de catre mai marii nostri din educatie de cate ori am apelat la dumnealor, va trebui sa ne descurcam singuri. De fapt chiar asta facem, dupa cum au observat in nenumarate randuri. Determinarea nu ne lipseste..... Chestia e ca daca vom recurge la metodele neortodoxe folosite de stan&company - inclusiv ajutoarele nepretuite din inspectorat- si iese cu si mai mare scandal s-ar putea sa nu mai fie atat de indiferenti la doleantele noastre. Ba s-ar putea sa fie foaaarte suparati! Noi.... ce-am avut si ce-am pierdut, oricum suntem lasati de izbeliste si trebuie sa ne facem singuri dreptate! Suntem full de legi, metodologii si regulamente, nu ne mai pacaleste nici dracu', ba am inceput sa invatam si noi cum sa jonglam cu legea! Vom riposta atat de frumos incat o sa ne monitorizati pe noi, nu pe satan..... O sa fie maaare distractie! Apelam la reprezentantii legali doar in cazuri extreme, cand chiar nu mai avem alta solutie. Succes Stan, succes ISJ, in definitiv ati plecat la inspectorat din randurile noastre si tot aici veti reveni.....daca nu iesiti cumva la pensie direct din postul de inspectori.

Crue
22 iunie 2016
as vrea s-o vad si pe-asta!

Hămm! Auzi la ele tupeu! Cică au invatat cum sa jongleze si ele cu legea cum fac eu. Doamne fereste, niciodata nu se va intampla asa ceva din simplul motiv ca la scoala dan barbilian legea o fac eu!!! De-aia imi si ies binisor clocelile. Mai am de invatat, normal.....nimeni nu e perfect, da mai prind si eu de la unul, de la altul, mai dau cate-un telefon......si ma descurc, ce sa zic. Da ce rahat manca una mai sus, că să vină presa la consiliu??? Asa ceva? Peste cadavrul meu! Chiar acum imi intrerup concediul si vin la scoala.....Stiu ca gardianul nu face față fără mine, se mai strecoara cate un intrus.....deci are nevoie de mâna mea de fier! Acusi viiiiin, nu incepeti consiliul fara mine, sunt directorul scolii, ce mama dracu? Monitorizati la sânge până ajung si eu....

Răspuns la: Ne descurcam cum putem!
Adăugat de : BREAKING NEWS de la sc.28, 22 iunie 2016
Asa cum ni s-a spus sau sugerat de catre mai marii nostri din educatie de cate ori am apelat la dumnealor, va trebui sa ne descurcam singuri. De fapt...
Herodot
22 iunie 2016
Decebal e in deriva!

Svinarciuc nu o vede nimeni ca pune copiii sa plateasca paznici care dorm in timpul serviciului sau ca are slugi care obliga parintii sa cotizeze la restaurant in mamaia. S-au saturat de acriturile astea batrane si veninoase, vor libertate, democratie si curatenie! Ne-am saturat cu totii de mizeria facuta de plosnitele astea pe oriunde trec, aia de franceza s-a stafidit de zici ca a uitat-o cineva in masina de spalat si...a intrat la apa, probabil nu mai face 100 meditatii pe zi ca inainte, deci mai putini bani, mai putina mancare, mai putine kilograme, se explica. dar lasa da ii da lilisor corn si lapte ca mai infuleca alaturi de gogosarul blond prin birourile lor pe acolo.

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 0.3189 secunde