"Înger pentru o zi", la Muzeul Callatis

390
Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, în colaborare cu Teatrul Thaliamar și Casa Santa Maria delle Grazie, organizează, astăzi, de la ora 18.30, la sediul muzeului, activitatea culturală "Înger pentru o zi".
Pentru acest eveniment, directorul grădiniței din cadrul Casei Santa Maria delle Grazie din Mangalia va aduce la muzeu 12 din copiii aflați în plasament la instituția menționată.
Tinerilor și copiilor prezenți li se vor oferi informații despre istoria meleagurilor de la Callatis, li se vor prezenta patrimoniul callatian, iar în final, organizatorii vor pune în scenă o piesă de teatru în interpretarea actorilor Teatrului Thaliamar.
Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, dr. Sorin Marcel Colesniuc, le va vorbi personal copiilor des-pre întemeierea cetății Callatis și despre istoria ei, care s-a întins pe mai multe veacuri, apoi despre distrugerea orașului-cetate și apariția, pe același loc, a Mangaliei. Pe lângă aceasta, directorul le va prezenta copiilor și tinerilor, artefactele aflate în muzeu, datate din perioadele: greacă, elenistică, romană și romano-bizantină. Va fi luat în con-siderare și cel mai important artefact al muzeului, papirusul descoperit în anul 1959 la Mangalia, trimis la Moscova pentru restaurare și readus în vara acestui an la Muzeul Callatis.
Evenimentul se va încheia cu un spectacol de teatru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz vrea să îl demită pe Tusac
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Scandal politic în stradă la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.3022 secunde