Infuzie cu teatru, pe scenele constănțene

347
Luna decembrie ne întâmpină cu o serie de evenimente de cultură, așa că e momentul să lăsăm telecomanda din mână și să mergem la teatru pentru a "gusta" din piese cu adevărat calitative.

v v v

Teatrul de Stat Constanța vă invită să luați parte sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 19.00, la piesa "Gâlcevile din Chioggia" în regia Danei Dumitrescu.

Din distribuție fac parte: Andu Axente, Laura Iordan, Turchian Nasurla, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Diaconu / Andreea Țuțui, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Mirela Pana. Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului.

v v v

Duminică, 4 decembrie, de la ora 19.00, sunteți poftiți la Teatrul de Stat al Constanței să vă lăsați duși în "Luna de miere", o piesă scrisă de Gabriel Barylli. Regia, traducerea, adaptarea și ilustrația muzicală: Daniel Felsner; decorul și costumele: Rodica Arghir. Din distribuție fac parte Georgiana Mazilescu, Luiza Toma și Dana Dumitrescu.

v v v

"Fata cu cărămida-n gură" vă este prezentată de Cafe D’ Art, o nouă premieră pe scena teatrului constănțean, duminică, 4 decem-brie, de la ora 20.00. Din distribuție fac parte Cristian Toma, Adelaida Zamfira, Adriana Pârvu / Gabriel Duțu, iar mișcarea scenică îi aparține Andreei Duță.

"Fata cu cărămida-n gură" spune povestea omului de azi, modelul uman care a ajuns sluga cruzimii în cea mai pură formă a sa, dar ce-i drept, împachetată-n foiță de aur, poveste pe care n-a scris-o nimeni altcineva decât noi înșine.

Eroul acestei piese este un câine, pe nume John, care se întâlnește cu nefericita traducă-toare Gloria și au împreună o pățanie de împărtășit. Amândoi sunt fugiți de acasă, în sensuri diferite însă. Intersectarea lor duce la o descoperire simplă, ome-nească, esențială - descoperirea sentimentului și a gestului de tandrețe. Numai că lucrurile nu ajung niciodată acolo unde ne-am dori. De aceea, fata cu cărămida-n gură intervine ca un factor de destin, sau ca un om oarecare, și "rezolvă treaba" în felul ei, după care, evident că nu mai este nimic de făcut. Piesa așteaptă iubitorii de teatru a o desluși, și este plină cu momente de suspans.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4797 secunde