La Complexul Sailor din 2 Mai

Inedită tabără de pictură a artiștilor plastici mureșeni

223
Inedită tabără de pictură a artiștilor plastici mureșeni - ineditatabara-1473603667.jpg

Articole de la același autor

În multitudinea de activități culturale pe care le-a găzduit litoralul în acest sezon estival, se remarcă și Tabăra de pictură organizată la Complexul Sailor din localitatea 2 Mai, de Camelia Ga-briela Luca, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Transilvania, împreună cu soțul său, Lucian Luca. 


Timp de o săptămână, acest complex a fost gazdă primitoare pentru 30 de pasionați de pictură, dar și consacrați artiști, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Mureș, una dintre cele mai puternice de acest gen din țară. 


Aflat în trecere prin 2 Mai, jurnalistul George Stanca ne-a oferit amănunte legate de acest eveniment artistic din cel mai sudic punct al litoralului. 


"Tabăra este la prima ediție, anul trecut existând o ediție zero, de încercare a forțelor gazdei Camelia Luca, deloc întâmplător angajată în această mișcare artistică. De data aceasta, iconarul Marian Crângașu, din Alexandria, și-a propus și a reușit să picteze o truiță într-o construcție părăsită. Toți participanții au fost încântați de această inițiativă dedicată frumosului, dar și de amabilitatea gazdelor. Animatorul acestei mișcări artistice este președintele asociației, Ilarie Opriș, care, la 76 de ani, se dovedește a fi neobosit. Fost director de cămin cultural într-un sat ardelenesc, la doar 18 ani", a precizat jurnalistul. 


Cât despre lucrări, același interlocutor ne-a relatat că ele aparțin genului realist, cu excepția câtorva lucrări figurative, majoritatea ilustrând naturi statice, reprezentate de flori, dar și peisagistică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6318 secunde