Incursiune în istoria Marinei Militare

146
Incursiune în istoria Marinei Militare - incursiune-1603208995.jpg

Articole de la același autor

Cadeții Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, alături de colegii lor mai mari, au participat, la începutul acestei săptămâni, la simpozionul organizat cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de la constituirea Forțelor Navale Române. Prezentările din cadrul simpozionului au fost susținute în aula mică a Academiei Navale de trei reprezentanți ai Arhivelor Militare, col. dr. Gabriel Pătrașcu, dr. Veronica Bondar și dr. Teodora Giurgiu.

Elevii și studenții prezenți au fost martorii unei frumoase incursiuni în trecut a Marinei Militare, aflând detalii interesante despre ce este, când și cum se dă „salutul pământului”, date inedite despre seria de puitoare de mine şi plase, pe care Marina Militară Română a deţinut-o de-a lungul istoriei sale, dar și despre marinari militari români care au efectuat călătorii de studii în jurul lumii.

„Astfel de dialoguri sunt importante pentru noua generație de marinari militari, tinerii cadeți putând să afle atât despre istoria și tradițiile meseriei îmbrățișate, cât și despre trăirile și poveștile de viață ale marinarilor cu experiență. Tinerii s-au arătat încântați de lecția de istorie oferită și au fost încurajați să continue periplu în istoria Marinei Militare, accesând baza materială a Arhivelor Militare”, precizează reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6839 secunde