Începe "lupta" pentru un loc în clasa a cincea, la colegiu. Unde va fi concurență mare

1790
Începe

Articole de la același autor

Pe măsură ce unii elevi au început numărătoarea inversă până la vacanța mare, mulți absolvenți ai clasei a patra se pregătesc să susțină primul examen important din viața lor: admiterea în clasa a cincea. Unii părinți susțin că este o modă să-ți dai copilul la colegiu, alții spun că este o necesitate, având în vedere programul școlar de dimineață, față de cel de după-amiază, dar și posibilitatea de a studia cu profesori de liceu sau la clase intensive de limbi străine.


Șapte unități de învățământ liceal propun, anul acesta, clase de gimnaziu. Cele mai multe locuri sunt la Liceul "Ovidius" și la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", unde vor fi formate câte trei clase. În rest, vor fi câte două și chiar câte o singură clasă a cincea. Ca și anul trecut, testul de admitere va avea loc în aceeași zi la toate liceele, pe 15 iunie, astfel încât părinții trebuie să cântărească bine unde îi vor înscrie pe copii, unde va fi concurență mare și unde se va putea intra și cu o notă mai mică la matematică.


La Liceul "Traian", înscrierile au început deja, pe 3 iunie, și se vor încheia pe 11 iunie. Vor fi constituite două clase, a câte 30 de elevi, care vor studia limba engleză intensiv și, la alegere, limba germană sau limba franceză. Examenul scris la matematică va avea loc sâmbătă, 15 iunie, la ora 9.00, fiind urmat, de la ora 11.00, de proba orală la limba străină aleasă. Nota obținută la matematică este cea care constituie media de admitere. Elevii vor fi declarați admiși în ordinea descrescătoare a mediei de la matematică.


Examenele sunt programate pe 15 iunie


Și la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" se primesc deja cererile de înscriere, până pe data de 12 iunie. Inspectoratul Școlar Județean Constanța a aprobat trei clase a cincea, cu un total de 90 de elevi. În cazul în care numărul total de elevi care optează pentru clasele de predare intensivă a unei limbi de circulație internațională este mai mare decât numărul de locuri aprobat, toți elevii vor susține testul pentru evaluarea nivelului de competență lingvistică, inclusiv cei care au promovat examene de competență lingvistică într-o limbă de circulație internațională și au obținut certificate de nivel A1. Testarea va consta într-o probă scrisă și una orală, ambele fiind programate pe 15 iunie, de la ora 9.00, respectiv de la ora 10.30.


Dosarul de înscriere cuprinde o cerere pe care o puteți obține de la secretariatul colegiului, copie după certificatul de naștere a elevului, o copie după cartea de identitate a părinților, adeverința de elev și, dacă este cazul, certificat de competență lingvistică, în copie și original. Toate documentele vor fi predate într-un dosar din plastic.




Au început deja înscrierile la unele licee
Tot trei clase vor fi constituite și la Liceul Teoretic "Ovidius". Înscrierile se vor derula între 10 și 13 iunie. Același interval de înscrieri va fi și la Colegiul Național "Mihai Eminescu", unde și anul acesta a fost aprobată o singură clasă. Părinții trebuie să completeze o cerere-tip, la care se adaugă copie după carnetul de note cu calificativele din clasele I - III și clasa a IV-a, semestrul întâi, copie după certificatul de naștere al copilului și copie după actul de identitate al părinților/tutorilor legali. Admiterea se va face în urma susținerii unui test scris la matematică. Testarea va avea loc în ziua de marți, 18 iunie, la ora 10.00, pe considerentul că duminică, 16 iunie, este sărbătoare legală și zi liberă.


O clasă de a cincea va fi, în anul școlar 2019 - 2020, și la Liceul teoretic "Decebal", unde elevii vor putea fi admiși în urma unui test la matematică, susținut sâmbătă, 15 iunie, de la ora 10.


Tot de la ora 10.00 vor da examenul și candidații pentru cele două clase de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân". Înscrierile se pot face luni, marți și miercuri, 10, 11 și 12 iunie.


De asemenea, la Liceul "George Călinescu" va fi o clasă dedicată elevilor de clasa a V-a. Aceștia vor susține o testare la limba engleză, sâmbătă, 15 iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3077 secunde