Începe lupta pentru șefia școlilor și liceelor din Constanța. Cine a intrat în cursă?

1420
3
Începe lupta pentru șefia școlilor și liceelor din Constanța. Cine a intrat în cursă? - concursdirectori1-1499789151.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, este ultima zi în care candidații pentru posturile libere de directori de unități de învățământ își mai pot completa dosarele de înscriere în concurs. Mâine va fi făcută publică lista finală a candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs. Aceștia vor susține luni, pe 17 iulie, proba scrisă.

În județul Constanța, sunt libere 143 de posturi, din care 91 pentru director plin și 52 pentru director adjunct. Cele mai multe posturi disponibile sunt în mediul rural, în 18 unități fiind vacante ambele fotolii. Potrivit centralizării Inspectoratului Școlar Județean Constanța, 109 persoane au depus dosare de înscriere pentru 135 de candidaturi. "Sunt 83 de candidaturi pentru funcția de director și 52 de candidaturi pentru director adjunct. Mai mulți candidați s-au înscris pentru ambele posturi sau pentru posturi la două unități de învățământ", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ISJ Constanța, inspectorul școlar Cristina Ivan.

Pentru cele 52 de posturi de directori adjuncți au fost depuse tot atâtea candidaturi, însă este concurență la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", unde sunt trei persoane care vor singurul post disponibil, și la Școala nr. 37, unde au fost înregistrate două candidaturi. În schimb, pentru cele 91 de director plin sunt doar 83 de candidați, în unele unități nefiind niciun doritor de fotoliu de conducere.

S-au înscris la mai multe școli

La Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", pentru fotoliul de director adjunct a intrat în cursă doar prof. Loredana Elena Tănase, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" s-a înscris doar prof. Mihaela Tudorache, însă, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria", se bat trei candidați pe un singur post, prof. Irina Petra Căpățînă, prof. Dorina Ivanciu și prof. Sorina Eftimi. Aceasta și-a mai depus dosarul și pentru postul de director la Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia, dar și pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia. De asemenea, la Școala nr. 28 "Dan Barbilian", sunt două persoane înscrise: prof. Liliana Mihai Radu și prof. Constanda Moraru, care însă are dosarul incomplet, lipsindu-i certificatul de grad didactic. Concurență este și la Școala nr. 37 din Constanța, unde prof. Verginica Deaconeasa s-a înscris pentru ambele posturi, și o are contracandidat, tot la ambele posturi, pe prof. Iuliana Marcoșanu.

Pentru patru posturi candidează și Nicoleta Radu, care vrea să fie director la una din Grădinițele nr. 45, nr. 3, nr. 33 și "Căsuța cu turtă dulce", toate din Constanța.

Din păcate, dacă în unele unități sunt mai mulți candidați, la altele postul de director nu a tentat pe nimeni. Așa se face că nu este nicio candidatură depusă pentru conducerea Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu", Liceul Teoretic "Lucian Blaga".

Probă scrisă, de CV și interviu

Conform metodologiei, la concursul pentru directori pot candida doar cadrele didactice titulare, cu gradul didactic II cel puțin, care au absolvit cu diplomă de licență sau de absolvire studii superioare, inclusiv specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar, membre ale corpului naținonal de experți în management educațional și care dovedesc calități profesionale, manageriale și morale, reflectate prin calificativ "Foarte bine".

După proba scrisă, între 19 și 31 iulie, sunt programate probele de evaluare a CV-ului și de interviu. Rezultatele finale vor fi afișate pe 2 august cel târziu, iar până pe 4 august vor fi validate de către Consiliul de Administrație al ISJ și transmise către Ministerul Educației Naționale.

Comentează știrea

Aivan
12 iulie 2017
Pfff!

Caracatita continua la Pedadogic! Pfff! Vae victis!

Membru al comunitatii
12 iulie 2017
Concurs pentru post la Pedagogic

Doamna profesor/director/inspector va primi mandat pentru patru ani! Dar de ce mai participă la Concurs? Cărțile sunt deja făcute! La Pedagogic, este o formalitate orice concurs!

Aivan
12 iulie 2017
Pedagogic

De ce ?! Un pic de praf in ochii celor care mai spera la normalitate! Anomalia & Co.conduce si dezbina!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1842 secunde