Începe înscrierea la Evaluarea Națională. "Părinții nu trebuie să vină la școală!"

391
Începe înscrierea la Evaluarea Națională.

Articole de la același autor

Deși ministrul Educației se tot răzgândește în ce privește admiterea în învățământul liceal și ba modifică cifrele de școlarizare, ba le lasă așa cum au cerut inspectoratele școlare, examenul de la sfârșitul clasei a VIII-a rămâne neschimbat. Astfel, săptămâna aceasta, absolvenții se înscriu la Evaluarea Națională.


Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au transmis mai multe precizări cu privire la derularea Evaluării Naționale 2019, încercând să-i liniștească pe părinți că modificările nu afectează examenul. "Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională se realizează în conformitate cu prevederile art. 16, alin. 4, din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010 - 2011, aprobată prin ordinul de ministru nr. 4.801/2010, valabilă, conform prevederilor ordinului de ministru nr. 4.813/2018 și pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019", precizează cei de la Ministerul Educației.


Astfel, înscrierea candidaților pentru Evaluarea Națională se face la secretariatele unităților de învățământ pe care aceștia le-au absolvit, numai în perioada prevăzută de calendarul examenului, adică între 3 și 7 iunie. Pentru candidații din seria curentă, înscrierea se face de către secretarii unităților de învățământ, în conformitate cu evidențele școl, iar, pentru candidații din anii precedenți, înscrierea se face de către secretariatul unității de învățământ pe care candidații au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceștia. Așadar, nu se utilizează o cerere-tip pentru înscriere, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii.
"Părinții elevilor din seria curentă nu trebuie să vină la școală pentru înscrierea elevilor la examenul de Evaluare Națională, înscrierea se face pe baza evidențelor școlii, conform metodologiei (art. 16, alin 4)", mai subliniază reprezentanții MEN.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5993 secunde