Începe Festivalul "Steaua Dunării" de la Cernavodă

535
Primăria orașului Cernavodă organizează, în acest sfârșit de săptămână, cea de-a patra ediție a Festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret "Steaua Dunării".
La concursul de interpretare "Steaua Dunării", s-au înscris și vor participa copii și tineri interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani din mai multe orașe ale țării, dar și din străinătate. Pe scena festivalului, vor urca concurenți din București, Călărași, Slobozia, Constanța, Ploiești, Techirghiol, Medgidia, Mangalia, dar și din Silistra (Bulgaria) și Chișinău (Republica Moldova). Orașul Cernavodă va fi și el reprezentat pe scena festivalului de patru concurenți.
Președintele juriului este compozitorul Viorel Gavrilă, iar din juriu mai fac parte Lămâița Melu, producător programe TV, Liviu Predescu, redactor Radio Constanța, Inga Postolache, profesor canto, și primarul Mariana Mircea.
"Festivalul își propune să promoveze muzica ușoară, de calitate, și să descopere talente interpretative din rândul copiilor și tinerilor. La fiecare ediție, participanții au venit din întreaga țară și au dovedit calități interpretative deosebite", a spus edilul orașului, Mariana Mircea.
Ea a explicat că, trofeul Festivalului "Steaua Dunării" va fi câștigat de concurentul care întrunește cel mai mare punctaj indiferent de categoria de vârstă și este în valoare de 700 de lei. Premiile I, II și III se vor acorda la fiecare categorie de vârstă, iar valorile sunt după cum urmează: premiul I - 400 de lei, premiul II - 300 de lei, premiul III - 200 de lei.
Programul festivalului este următorul: sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 11.00, are loc concursul de interpretare pentru prima categorie de vârstă, iar seara, de la ora 17.00, se va desfășura concursul de interpretare pentru celelalte două categorii de vârste; duminică, 6 noiembrie, de la ora 17.00, va avea loc gala festivalului, precedată de un microrecital al câștigătorului trofeului 2010, Claudiu Băluță. După decernarea premiilor, la finalul festivalului, pe scena vor urca Crush și Alexandra Ungureanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Palaz vrea să îl demită pe Tusac
Pagina a fost generata in 0.3334 secunde