La Universitatea "Ovidius"

Începe Școala de Vară de Medii Virtuale

151

Articole de la același autor

Laboratorul de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate (CeRVA) din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța organizează a doua Școală de Vară de Medii Virtuale din România - "Virtual Heritage Edition" (creatiVE), în perioada 25 august - 7 septembrie 2013.

Ca o continuare a creatiVE2012, ediția din 2013 va păstra tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, completând-o cu elemente de animație și deschizând-o participării internaționale.

"Scopul proiectului este de a iniția și specializa studenți în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar și de a dezvolta spiritul de echipă al acestora. Programul școlii de vară cuprinde vizită de lucru la sit-ul arheologic Capidava, prezentări teoretice în conformitate cu programa și sesiuni practice. Sesiunile teoretice vor fi conduse de specialiști invitați din țară (Cluj, Timișoara, București) și din străinătate (Brest, Franța și Delft, Olanda), în timp ce sesiunile practice vor fi gestionate de invitați asistați de către echipa CeRVA", precizează reprezentanții Biroului de presă al Universității "Ovidius".

Planul de studii al proiectului conține (fără însă a fi limitat): modelare 3D (3DS Max / Blender) - modelare organică / bazată pe fotografii și informații de pe situl arheologic, modelare 2D (GIMP), tehnici de iluminare, texturarea obiectelor, animarea artefactelor, redare 3D, tehnici de reconstrucție 3D și realitate augmentată.

Prelegerile vor avea loc între 27 și 30 august, iar lucrările practice se vor întinde pe întreaga durată a școlii. Pentru informații suplimentare despre proiectul creatiVE puteți accesa site-ul http://creative.cerva.ro/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premieră la "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.3557 secunde