Începe calvarul liceenilor! Simularea bacalaureatului, dar pe răcoare

305
Începe calvarul liceenilor! Simularea bacalaureatului, dar pe răcoare - incepesimulareabacului-1457269500.jpg

Articole de la același autor

De azi, încep probele în cadrul simulărilor pentru examenul de Bacalaureat, cu proba scrisă de limbă și literatură română, care se desfășoară în 60 de unități de învățământ, respectiv 16 în mediul rural și 44 în urban. 


Marți, 8 martie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării: Geografie, Anatomie și fiziologie, Biologie vegetală, Logică și argumentare, urmate de Fizică, Chimie, Socio-umane. 


Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la nivelul județului, numărul de participanți la simulare, pe probe, este următorul: Proba E a) - Limba și literatura română - 9.768 elevi (clasa a XI-a - 4.958; clasa a XII-a - 4810); E b) Limba maternă - 14 elevi (clasa a XI-a - 9; clasa a XII-a - 5); E c) Matematică - 7.467 elevi (clasa a XI-a - 3.803; clasa a XII-a - 3.664) și Istorie 2.301elevi (clasa a XI-a - 1.155; clasa a XII-a - 1.146) Proba E d) - Geografie, Anatomie și fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Socio-umane - 4.810 elevi (clasa a XII-a). 


Probele la simulările naționale încep la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din uni-tatea de învățământ în care se desfășoară simulările. Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori, din care unul care predă la clasă. Rezultatele ob-ținute la simulările naționale nu se contestă, iar notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog. 


La fel ca în anii precedenți, subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, vor fi unice, la nivel național, respectiv diferențiate, în funcție de filieră, profil și specializare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5169 secunde