Începe admiterea la clasa a V-a. Cum se fac înscrierile și când se dau examenele

487
Începe admiterea la clasa a V-a. Cum se fac înscrierile și când se dau examenele - fotofondincepeadmiterea-1591628255.jpg

Articole de la același autor

Exodul elevilor de clasa a IV-a din școlile gimnaziale către colegii și licee s-a mai potolit în ultimii ani. Cu toate acestea, sunt foarte multe familii care, din diferite motive, aleg ca, din clasa a V-a, să își mute copiii în unități de învățământ unde pot studia cu profesori de liceu. Iar colegiile din Constanța au o ofertă destul de bogată pentru ei.



Elevii care au încheiat clasa a IV-a și își doresc să își continue studiile într-unul din colegiile sau liceele care au și clase de gimnaziu vor susține examenul de admitere la finele lunii iunie. Proba scrisă va avea loc în aceeași zi la toate unitățile de învățământ, astfel încât trebuie să cântăriți foarte bine alegerea și să vă înscrieți acolo unde aveți cele mai mari șanse de a fi admiși.

Ca în fiecare an, concurența cea mai mare va fi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și la Liceul Teoretic "Ovidius". Însă locuri disponibile sunt și la Colegiul Național "Mihai Eminescu", la Liceul Teoretic "Traian", la Liceul Teoretic "Decebal" și la Liceul Teoretic "George Călinescu".

"Împreună cu conducerea celorlalte licee, am fixat data examenului - 27 iunie. Înscrierea va fi online, începând cu 10 iunie până pe 23 iunie. Examenul va fi susținut la liceu, în condițiile impuse de prevederile actuale. Vor fi maximum 10 candidați în clasă, cu câte doi metri între ei. Pentru anul școlar 2020 - 2021, gimnaziul va avea trei clase a cincea, a câte 30 de locuri, cu un total de 90 de locuri. Susținerea probei de evaluare din matematică va dura 90 de minute. În baza mediei obținute la matematică, elevii vor fi declarați admiși în ordinea descrescătoare a mediilor, până la media 5,00, pe cele 90 de locuri. În cazul în care mai rămân locuri disponibile, se va organiza o nouă examinare la începutul lunii septembrie 2020", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", prof. Vasile Nicoară.



Test la matematică


La Liceul Teoretic "Traian", sunt propuse două clase, cu câte 30 de elevi. Înscrierea candidaților a început pe 2 iunie și continuă până pe 22 iunie, în format electronic. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă o cerere tip, fișa personală a elevului, o copie a certificatului de naștere al elevului, o copie a carnetului de elev cu calificativele din clasele I - III și clasa a IV-a, semestrul întâi, precum și copii ale actelor de identitate ale ambilor părinți. Și aici, în cazul în care numărul elevilor înscriși depășește numărul de locuri disponibile, se va susține un test de cunoștințe din programa de studiu a claselor primare, la matematică. Durata probei scrise este de 90 de minute. Conducerea Liceului "Traian" menționează că elevii admiși în clasele de gimnaziu vor studia, în clasele a V-a și a VIII-a, de dimineață, de la ora 8.00 la ora 14.00, iar, în clasele a VI-a și a VII-a, în program de după-amiază, între orele 13.00/14.00 și 19.00/20.00.



"Vor fi respectate condițiile de distanță"


La Colegiul Național "Mihai Eminescu", va fi organizată o clasă de a V-a, care va învăța de dimineață. Și aici înscrierile au început deja. "Sunt aproape trei săptămâni de înscriere. Noi și înainte pusesem un anunț pe site, pentru părinții elevilor care doresc să fie la liceul nostru în clasa a V-a să își manifeste intenția printr-o scrisoare. Am primit deja asemenea scrisori de intenție, iar, imediat ce am realizat procedura privind admiterea la clasa a V-a, am menționat toate etapele. Avem nevoie de completarea cererii de înscriere, la care părintele să atașeze copie după certificatul de naștere al copilului, copie cu buletinul părintelui și copie după carnetul de note, cu calificativele definitivate de către școală. Și toate acestea să fie trimise într-un document unic pe adresa de mail a școlii. Noi le printăm, realizăm tabelul cu cei înscriși și îi organizăm pe clase în așa fel încât în dimineața zilei de 27 iunie vor fi preluați de la intrare și introduși în sălile de examen. Testul la matematică va fi susținut din programa claselor I-IV, cu excepția semestrului al doilea din clasa a IV-a. Candidații vor fi repartizați în clase câte 10, 12, cu păstrarea distanței recomandate. Noi avem clase mari și putem să delimităm clar locurile pentru a avea minimum doi metri între copii", a explicat directorul adjunct al Colegiului Național "Mihai Eminescu", prof. Bianca Ibadula.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6442 secunde