Încă puțin și intrăm în Postul Crăciunului

225
1
Încă puțin și intrăm în Postul Crăciunului - incaputin-1478885888.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 12 noiembrie, începând cu ora 8, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de sfințire a clopotniței mănăstirii Strunga, urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

Duminică, 13 noiembrie, începând cu ora 9, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.

Pe 14 noiembrie este sărbătorit Sfântul Apostol Filip. Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia luni, 14 noiembrie, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie la biserica mănăstirii "Sf.Ap. Filip", de lângă localitatea Adamclisi, județul Constanța.

Data de 15 noiembrie marchează începutul Postului Nașterii Domnului. Cu acest prilej, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia marți Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța începând cu ora 8. După slujbă, ierarhul va citi Rugăciunile pentru intrarea în post.

Postul Crăciunului a fost rânduit de Biserică pentru pregătirea credincioșilor în vederea întâmpinării praznicului Nașterii Domnului. El durează 40 de zile, începe în data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 decembrie (inclusiv). Se lasă sec în seara zilei de 14 noiembrie.

Acest post amintește de patriarhii și drepții Vechiului Testament, dar și de postul de 40 de zile al lui Moise, pe Muntele Sinai, înainte de a primi Cele 10 porunci, scrise de Dumnezeu pe table de piatră.

Ca vechime, primele mențiuni legate de practicarea Postului Crăciunului provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin și episcopul Leon cel Mare al Romei.

Comentează știrea

Locuitor si crestin
15 noiembrie 2016
Despre craciun !

Numim postul Craciunului, in loc sa spunem : postul ce vesteste Nasterea DOMNULUI IISUS HRISTOS ! Iertatzi-ma ! Sa spunem crestineste, sa nu ocolim sarbatoritul, pe Domnul nostru IISUS HRISTOS ! LA INVIEREA DOMNULUI, spunem : Paște, in loc sa spunem INVIEREA DOMNULUI ! Iepurșul a luat locul MIELULUI, adica lui HRISTOS, care a mers la moarte, spre taiere ca un miel bland si nu ca un iepuraș. Sa nu amestecam varza cu, capra si capra cu varza, ca nu-i bine si nici drept pentru IMPARATUL LUMII SI A TOT CE EXISTA IN CER SI PE PAMANT !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Tradiții  și obiceiuri  de Moșii  de toamnă
Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Sâmbătă, 10 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sfințire a picturii bisericii  din Ion Corvin
Pagina a fost generata in 0.2749 secunde