€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Încă o medalie de aur pentru olimpicul constănțean Edis Memiș

Ştire online publicată Luni, 14 Mai 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Șase medalii, din care patru de aur și două de argint, și-a trecut în palmares lotul olimpic de matematică al României, la cea de-a XXXV-a ediție ma Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, derulată în perioada 7-12 mai, la Belgrad.


Medaliat cu aur la edițiile din 2016 și 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) și-a reeditat performanța, obținând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Același punctaj a fost reușit și de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), toți trei medaliați, de asemenea, cu aur. 


Medaliile de bronz și argint au revenit lui Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.


Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe, de la Universitatea din București - Facultatea de Matematică și Informatică, și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș, de la Universitatea de Vest din Timișoara și Marius Perianu, profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina). 


La ediția 2018 a Olimpiadei Balcanice (competiție de nivel regional) au participat echipe din 17 țări (11 cu statut permanent și șase cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare și desfășurare, fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră, pe durata a patru ore și treizeci de minute. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7796 secunde