Încă o medalie de aur pentru olimpicul constănțean Edis Memiș

429
Încă o medalie de aur pentru olimpicul constănțean Edis Memiș - fondedismemis-1526218364.jpg

Articole de la același autor

Șase medalii, din care patru de aur și două de argint, și-a trecut în palmares lotul olimpic de matematică al României, la cea de-a XXXV-a ediție ma Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, derulată în perioada 7-12 mai, la Belgrad.


Medaliat cu aur la edițiile din 2016 și 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Național "Tudor Vianu" din București) și-a reeditat performanța, obținând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Același punctaj a fost reușit și de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), toți trei medaliați, de asemenea, cu aur. 


Medaliile de bronz și argint au revenit lui Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național "C. Brediceanu" din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.


Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe, de la Universitatea din București - Facultatea de Matematică și Informatică, și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș, de la Universitatea de Vest din Timișoara și Marius Perianu, profesor la Colegiul Național "Ion Minulescu" din Slatina). 


La ediția 2018 a Olimpiadei Balcanice (competiție de nivel regional) au participat echipe din 17 țări (11 cu statut permanent și șase cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare și desfășurare, fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră, pe durata a patru ore și treizeci de minute. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7644 secunde